Foci

2006.08.18. 02:29

Barátságos sógorverés

Graz - Barátságos futballmeccsen hetvenperces erőnléttel is viszonylag könnyedén verte a középgyenge, amúgy rendezőként 2008-as Eb-résztvevő osztrákokat Bozsik Péter csapata.

Mórocz Zsolt

A tízezer osztrák lapult, mint ama bizonyos a gazban, míg a tömött magyar szektor végigtombolta a meccset. Hogy a már régen halott magyar futball tükrében ez volt meglepőbb szerdán este Grazban, vagy a válogatott teljesítménye, azt ki-ki döntse el maga. Mindenesetre újfent kiderült, a honi focidrukker az elmúlt évtizedekben olyan képességeket fejlesztett ki, mint a szomjazó teve a sivatagban: kicsi munícióval is sokáig elvan. Márpedig a grazi siker lendülete legalább szeptemberig, a norvégok elleni budapesti Eb-selejtezőig kitart. Van ugyanis miből táplálkozni. Például az első félidei kiváló teljesítményből, abból, hogy a kezdőtizenegy három vasi nevelésű játékosából Király büntetőt fogott (már me-gint), Horváth András debütálásakor bombagólt lőtt, és Halmosi is biztos pont volt. Feltétlenül kiemelendő még Juhász, Gera, Huszti, no és az, hogy csatárjátékunk továbbra sincsen. Továbbá, hogy a szektorban több megyei II-es amatőr is kevés híján szívrohamot kapott, miután a nemzeti csapat rendszerint elfelejtett ember(eke)t küldeni a rövidre az ellenfél szögleténél, az egyik ilyen akcióból szü- letett a hazai gól is. Az oszt-rák erőgépek amúgy min- dent tudnak, amit meg lehet tanulni a fociról, de semmit, amitől igazán fogyasztható- vá lehetne tenni a produkci- ót. Ha a pályán lévő magya-rok egy hat és felest bízvást kiérdemelnek, akkor a lelá- tón egybegyűltek nyugodtan bevéshetnek maguknak egy nyolcast. Többet, jobbat, majd akkor, ha ha egyszer tétmeccsen is sikerül hason- lót produkálni. Rajtuk nem fog múlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!