Foci

2006.09.29. 02:27

Dunántúli UEFA-szemle

Székesfehérvár, Győr (mti) - Az UEFA illetékesei a 2012-es Eb megrendezésére vonatkozó magyar-horvát pályázatban házigazdaként jelölt helyszíneket látogatják végig ezekben a napokban.

Mórocz Zsolt

A holland szövetség főtitkára, Harry Been által vezetett delegáció első magyarországi állomása Debrecen volt, szerdán. Tegnap előbb székesfehérvári, majd győri látogatás következett, majd a szemle pénteken, Budapesten ér véget. A székesfehérvári Sóstói Stadionban tartott multimédiás prezentációk alkalmával a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság lehetséges helyszíneit szemléző UEFA-bizottság az épülő repülőtérről, a közlekedés feltételeiről, a szálláshelyekről informálódott. Ebéd után a küldöttség Győrt kereste fel. Itt kétfelé vált a küldöttség, az egyik fele az átépítés alatt álló ETO-stadionnal és a fejlesztési tervekkel ismerkedett, a másik csoport pedig a szálláslehetőségekről és a leendő szurkolói központról tájékozódott. Ma 18 órakor a Roosevelt téren hat magyar labdarúgócsapat - FTC, Újpest, Honvéd, DVSC, DVTK és Fehérvár - szurkolói tartanak békés tüntetést, mellyel a sportág honi irányí-tóinak alkalmatlanságára kívánják felhívni a figyelmet, és egy petíciót is átadnak a 2012-es Eb rendezésének feltétele- it vizsgáló UEFA-szemlebizottságnak. Példa nélküli összefogás alakult ki a korábban egymáshoz ellenségesen viszonyuló drukkerek között is, ami azt mutatja, hogy a szurkolók elégedetlenek a jelenlegi helyzettel. A békés demonstrációnk célja, hogy felhívjuk az európai és a magyar szövetség figyelmét a tarthatatlan állapotokra - mondta Magyar Balázs, főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!