Foci

2009.03.14. 03:29

Újpesti győzelem a Haladás ellen

<b>Szombathely</b> - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójának rang-adóján az Újpest 2:0-ra legyőzte az erőtlenül, kapura veszélytelenül futballozó Haladást a Rohonci úton.

Tóth Gábor

31. perc: Rajos lövése kötött ki az újpesti kapu bal alsó sarkában, ám a játékvezető szerint a lesen, Balajcza előtt álló Kenesei zavarta a kapust, ezért érvénytelenítette a gól.

40. perc: Kenesei lépett ki egy hosszú indítással, egyedül törhetett kapura, ám addig várt, amíg a lövésébe a visszarohanó Mijadinoski belevetődött - nagy helyzet volt.

44. perc: Vörös balról belőtt szögletét Oross csúsztatta meg, a labda a középen egyedül hagyott Balassa elé pattant, a meglepett védő pedig alig egy méterről, az üres kapu torkából fölé bombázott.

58. perc: Egy előreívelt labdába Balassa rosszul ért bele, a magasba fejelte a labdát, a bal oldalon érkezett Foxi, aki a lehulló labdát nyolc méterről kapásból a kapu bal oldalába lőtte (0:2).

69. perc: Simek jobbról belőtt labdáját a 16-os vonalán álló Tisza látványos mozdulattal, hanyatt vetődve húzta kapura. A labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

80. perc: Rajczi kicsit jobbról, 22 méterről ellőtt bombája csattant a jobb kapufán.

92. perc: Egy gyors kontra végén Szabó vezethette rá a labdát teljesen egyedül Rózsára, ám a cserejátékos erőtlen lövését védte a kapus.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, a szurkolók bizony megtöltötték az első tavaszi meccsen a Rohonci úti stadiont. Az elején kóstolgatták egymást a csapatok, talán a vendégeknél volt többet a labda, mégis váratlanul esett Tisza gólja. A korai találat megfogta a Haladást, idő kellett, amíg összeszedték magukat a szombathelyiek. A zöld-fehérek körülményesen szőtték támadásaikat, ívelgetésekkel próbálkozotak, az ÚTE frissebbnek tűnt. Az első félidő hajrája viszont egyértelműen a Haladásé volt, komoly gólszerzési lehetőségeket puskáztak el a hazaiak, nagy szerencsével őrizte meg előnyét az ÚTE.

Fordulás után lendületes, harcos játékkal nyitott a Haladás, ám egyenlítés helyett hamarosan ismét Rózsa kapujában táncolt a labda. 2:0-s előnye birtokában pedig már nyugodtan futballoztak a lilák. A rendkívül szervezett, masszív csapat benyomását keltő fővárosiak nem engedték játszani a Haladást: a hazaiak képtelenk voltak igazi, veszélyes helyzetet kialakítani. Korán eldőlt tehát a meccs, érezhető volt, hogy a Haladás nem tud újítani.

Megérdemelten nyert az Újpest, a Haladás erőtlenül, kapura veszélytelenül futballozott. A vártnál jóval könnyebb vendégsiker szü-letett.

Csertői Aurél: - Az újpest egyénileg jobb futballistákból áll. Végig futottunk az eredmény után, volt egy-két helyzetünk, de megérdemelten nyert az ellenfél. A második gól nagy egyéni hibából született, a cserék sem lendítettek a játékunkon.

Szentes Lázár: - Az első félidőben voltak problémáink, de összességében biztosan nyertünk. Szerencsére mindkét gólt jó időben rúgtuk.Szombathelyi Haladás-Újpest 0:2 (0:1). - Szombathely, 8000 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szabó Zs.

Haladás: Rózsa - Csontos, Guzmics, Balassa, Tóth P. - Rajos, Molnár (Skriba, 75.), Vörös (Tóth N., 62.) - Oross (Andorka, 53.), Kenesei, SIPOS. Edző: Csertői Aurél.

Újpest: Balajcza - Korcsmár, MIJADINOSKI, Pollák - Bori, Simek, Foxi (Remili, 77.), Jucemar, Bozic - Rajczi (Szabó, 83.), TISZA (Popovics, 79.). Edző: Szentes Lázár.

Gólszerzők: Tisza a 8., Foxi az 58. percben.

Sárga lap: Tóth P. az 54., Sipos a 84., illetve Bori a 19., Simek a 24., Mijadoski a 61. percben

Kiállítva: Simek a 87. percben (második sárga lappal).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!