Foci

2009.07.27. 02:29

A Viktória labdarúgócsapata nyerte a Király-kupát

Szombathely - A IV. Király-kupa női felkészülési labdarúgótornán mindkét mérkőzését megnyerte, így első helyen végzett a Viktória csapata.

Balla Emőke

Viktória: Szvorda - Borbély, Tálosi, Tóth A. - Papp D., Megyeri (Tischler, 55.), Rácz, Pas - Szarvas (Pulai, 46.), Szuh (Lukács L., 57.), Tóth G. (Nagy, 49.). Edző: Markó Edina. - Gólszerző: Rácz a 2., Szarvas a 29. percben.

A Király-kupa első elődöntőjén végig fölényben játszott a Viktória. A 2. percben Tóth Gabriella kapott jó labdát a bal oldalon, kicselezte a rárontó védőt, majd az alapvonalról középre adta a labdát, amit a remekül érkező Rácz 8 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt (1:0). A szlovén védőknek a folytatásban is meggyűlt a baja a hazai támadásokkal. Az 5. percben Tóth Gabriella lövése után a bal oldali kapufa külső éléről pattant tovább a labda, a 17. percben pedig Rácz jobb felsőbe tartó bombáját védte bravúrral a vendégek kapusa. A 29. percben aztán növelték előnyüket a szombathelyiek. A lesre játszó védők közül kilépő Szarvas átemelte a labdát a kifutó kapuson, ami a háló közepébe pattant (2:0). A fordulás után főleg távoli lövésekkel veszélyeztettek a vasiak, de vagy pontatlanul céloztak, vagy a rivális kapusa védett jól. A szlovén élvonalban szereplő Pomurje előtt egy gólszerzési lehetőség adódott, de a vendégek támadójának közeli lövését Szvorda hárította. A másik elődöntőben az osztrák első osztályú Landhaus 4:0-ra nyert az NB I-ben újonc Pécsi MFC ellen.

Viktória-USC Landhaus 3:0 (2:0). - Szombathely, 50 néző, döntő, vezette: Mitterstiller.

Viktória: Szvorda - Borbély, Tálosi, Tóth E. (Nagy, 61.) - Papp D. (Pulai, 65.), Megyeri (Tischler, 72.), Rácz, Pas (Rába, 53.) - Szarvas, Szuh, Tóth G. (Lukács L., 75.). - Gól: Tóth G. a 36., Szuh a 40. és a 74. percben.

A szombathelyiek lendületesen és határozottan játszottak a döntőben is, de a helyzetkihasználáson javítaniuk kell. Négy nagy ziccert hibáztak el, bár még így is kétgólos előny- nyel vonulhattak pihenőre. A 36. percben egy továbbcsúsztatott labdával Tóth Gabriella lépett ki a védők közül, és a kifutó kapus mellett 14 méterről a jobb alsóba gurított (1:0). A 40. percben Szarvas tört előre a jobb oldalon, egy ügyes csel után középre adott Szuhnak, aki átvette a labdát, majd hét méterről laposan a kapu közepébe lőtt (2:0). A második félidőben már az osztrákok is veszélyeztettek, de újabb gólt csak a hazaiak szereztek. A 74. percben Tóth Gabriella tört be a 16-oson belülre, majd Szuhhoz passzolt, aki az ötösről a léc alá lőtt (3:0). A Viktória megérdemelten nyerte a mérkőzést, és 2007 után másodszor hódította el a Király-kupát. Harmadik a PMFC lett, miután a 1:1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel 5:3-ra nyert a Pomurje ellen.

A torna első találkozóján lépett pályára Tóth Alexandra, akit Nagykutasról öt évre szerződtettek a szombathelyiek.

A Viktória legközelebb szerdán, az osztrák másodosztályban szereplő St. Ruprecht otthonában játszik felkészülési mérkőzést.- Jól szolgálta a felkészülésünket a torna - értékelt a vasiak edzője, Markó Eda. - A meccseken csak a helyzetkihasználással volt gond, de a felkészülés ezen szakaszában még belefér, hogy rossz döntést hoznak a játékosok. Örülök, hogy megnyertük a kupát, elégedett vagyok a lányokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!