Foci

2009.07.02. 05:47

Európa Liga: kapott gól nélküli győzelem a Haladás célja a Pavlodar ellen

Szombathely - A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata ma 19 órakor hazai pályán a kazah Irtis Pavlodar ellen mutatkozik be az Európa Liga névre keresztelt kupasorozatban. A mérkőzésről a haladas.vasnepe.hu oldalon online tudósítást olvashatnak.

Vastag Nándor

- Jó lett volna, de sajnos nem tudtunk felvételt szerezni a kazah csapatról - mondta a tréner. - De ezzel nem foglalkozunk, mert tisztában vagyunk vele: nehéz mérkőzés vár ránk. A korábbi fehérvári meccsek alapján felkészültünk arra, hogy szervezetten játszanak, és nagyon erőszakosak lesznek. De hazai pályán nyerni kell, lehetőleg kapott gól nélkül. Az is biztos, hogy keményen védekeznek majd, amit átlövésekkel és szélről beívelésekkel törhetünk meg. Tény, nincsenek jó formában, de játékban vannak, náluk megy a bajnokság. Mi 15 napja kezdtük a felkészülést, ami nem igazán ideális, de azért bízom benne, hogy jó állapotban lesznek a fiúk. Sajnos Sipos Norbert keddi távozásával alapembert vesztettünk, s erre a helyzetre keveset tudtunk készülni, de Maikel remélhetőleg képes lesz helyettesíteni. Egy kis drukk már van a játékosokban, de ez természetes, inkább az lenne baj, ha nem lenne. A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Rajos, Molnár, Vörös - Oross, Kenesei, Maikel.

A Haladás meghatározó tagja, Kenesei Krisztián, korábban Bajnokok Ligája-selejtezőt és UEFA Kupa-meccset is játszott már.

- Nehéz arról beszélni, milyen mérkőzés vár ránk, mert az ellenfelet igazából nem ismerjük - fogalmazott Kenesei Krisztián. - Az biztos, hogy nem tartoznak a világ elitjéhez, de Kazahsztán egy orosz utódállam Európa szélén, így jellemző lehet rájuk az ázsiai foci, ami erőszakos és gyors játékra épül. Mindenesetre jó lenne már a meccs elején vezetést szerezni, bátor támadójátékkal két, esetleg három gólt rúgni, s közben egyet sem kapni. Persze ez így nagyon könnyűnek hangzik, de korántsem lehet ilyen egyszerű; érdekes, nehéz találkozóra számítok. Nekünk Sipos Norbit ugyan pótolni kell, de nem hiszem, hogy távoztával nehezebb feladatom lenne a támadósorban. Rám eddig is a góllövés hárult, valamint a rutinommal igyekszem segíteni a gárdát. Arról nem is beszélve, hogy csapatjátékról van szó, tehát mindenkinek oda kell tennie magát, és nagy figyelemmel kell játszania, ha nyerni akarunk. A csapatban Molnár Balázson, Kuttor Attilán és rajtam kívül másnak igazán nincs nemzetközi tapasztalata, így mindent megteszünk, hogy segítsünk a többieknek, és kiharcoljuk a továbbjutást. Úgy gondolom, hogy egy bajnokinak kell felfogni a meccset, s akkor nem jelentkezik majd a rutintalanság.

A meccset Lengyel Dániel betegség miatt kihagyja, de Irhás Ignácot sikerült benevezni. Eddig elővételben 2500 jegy fogyott el, így ma 10 órától a pénztárakban is lehet tikettet venni. A kapunyitás 17 órakor lesz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!