Foci

2009.09.30. 10:40

Ják: keményen büntetett a fegyelmi bizottság

Ják - Az elmúlt hétvégén Püspökmolnáriban, a Szombathelyi-csoport rangadóján lépett pályára a Ják megyei II-es labdarúgócsapata. A jákiak elvesztették a mérkőzést 2:0-ra, továbbá két futballistájukat is kiállították, ráadásul az ifi mérkőzésen is szabálytalanságra derült fény. A labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága szigorúan büntetett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Kedden délután ülésezett a fegyelmi bizottság (Komláti István, Németh Lajos, Czeglédi Gyula), és a grémium bizony szigorú büntetéseket rótt ki az érintettekre.

A mérkőzésen Török Balázs labdával megrúgta a játékvezetőt, aki ezért kiállította. A futbalista a kispadra ült, ezért a játékvezető odament hozzá, és beküldte az öltözőbe. A kiállított játékos ekkor felállt és leköpte a bírót, majd a mérkőzés után is nyomdafestéket nem tűrő mondatokkal illette. A fegyelmi bizottság tettéért Török Balázst 2010. június 30-áig eltiltotta a labdarúgástól. A játékos egyébként visszaeső volt, a 2008/2009-es idényben már volt böntetve.

Máté Csaba azért lett kiállítva, mert labdával megdobta az egyik partjelzőt. A labdarúgót a fegyelmi bizottság 2010. április 6-áig eltiltotta a bajnoki mérkőzésektől.

A felnőtt csapat játékosa, Draskovics Gábor három meccsre szóló eltiltását töltötte Molnáriban, ám más igazolásával pályára lépett az ifjúsági mérkőzésen. A labdarúgótól a játékvezető a szünetben elkérte az igazolványát, Draskovics ekkor elismerte, hogy hamisan játszott. A fegyelmi bizottság Draskovics Gábort november 10-éig eltiltotta a bajnoki mérkőzésektől.

A Ják U21-es csapatának trénerét, Máté Zoltánt a fegyelmi bizottság azért tiltotta el november 3-áig a kispadtól, mert hamis igazolásal küldte pályára Draskovics Gábort.

A jáki klub a határozatok kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!