Foci

2009.11.01. 06:54

1:3-ig bírták a hazai ultrák: a kemény mag miatt félbeszakadt az FTC-Diósgyőr (frissítve)

3:1-re vezetett a Diósgyőr az Üllői úton, amikor a hazai kemény mag kezébe az események irányítását. Pályára rohanás, petárdák, rohamrendőrök - a játékvezető idő előtt lefújta a meccset. Az MLSZ súlyos következményekről beszél, de ezt most nem hisszük el. Fotós összefoglaló.

MTI

Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a DVTK 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

Ferencváros-Diósgyőri VTK 1-3 (0-1) – a 65. percben félbeszakadt. Albert Stadion, 6000 néző, vezette: Sulyok
Gólszerzők:
Tóth B. (62.), illetve Huszák (17.), Jeknic (48.), Lippai (55.)
Sárga lap: Tóth B. (51.), illetve Takács P. (51.), Vukadinovic (59.), Milicic (61.)

Ferencváros: Megyeri – Lowton (Martínez, a szünetben), Dragóner, R. Wolfe, Alcantara – Rósa D. (Pisanjuk, a szünetben), Ashmore, Morrison, Kulcsár D., Tóth B. – Ferenczi
Diósgyőr: Kovács Z. - Takács P., Bognár, Milicic, Jeknic – Huszák, Búrány, Lippai, Vukadinovic – Balajti (Szabó V., 67.), Ivancsics

A pénteken edzőváltáson átesett Ferencváros – Craig Short lett az új vezetőedző - az ígéretekhez híven hatalmas lendülettel kezdett, ám a diósgyőri védelem kihúzta kapott gól nélkül a kritikusnak számító első negyedórát. Emellett a kontrák is veszélyesek voltak, és a 17. percben Huszák egy szép kapáslövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek. A zöld-fehérek a bekapott góltól görcsössé váltak, elképzelés nélkül próbálták támadásaikat szövögetni. 
 
A félidő hajrájában a hazaiak Sulyok Gergely játékvezetőnek köszönhették, hogy nem kerültek emberhátrányba, miután Dragóner súlyos szabálytalanságát nem vette észre. A korábbi válogatott védő – aki a petárdaügy után először kapott helyet a csapatban – úgy lekönyökölte Balajtit, hogy az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert támadónak ömlött a vér a fejéből.
   
A fordulást követően a vendégek gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötték a mérkőzést két szabadrúgásgóllal. A hazai ultrák ekkor olyasmit tettek, amire nem nagyon volt még példa a klub történetében: összeszedték a drapériákat és kihúzódtak szektorukból. A 62. percben Tóth Bence egy parádés szabadrúgásgóllal visszahozta a reményeket, ám néhány szurkolót (a vendég drukkerek melletti szektorban) ez már nem érdekelt, ők berohantak a pályára. A gyorsan közbelépő rohamrendőrök akadályozták meg, hogy tovább romoljon a helyzet. Sulyok Gergely az öltözőbe rendelte a csapatokat.

   
A találkozó negyedórányi szünet után folytatódott, de az első labdaérintést követően pirotechnikai eszközök tömkelegét dobálták a szurkolók a pályára, így Sulyok véget vetett a találkozónak. Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre a Sport Televíziónak azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

Craig Short, az FTC vezetőedzője a mérkőzés után elmondta: csalódott volt, hogy idő előtt ért véget a találkozó, mert csapata szépített, és kezdett egyre jobban játszani. Hozzátette: a szurkolók részéről nagy volt a nyomás, megfélemlítve nem lehet jól szerepelni.

A félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés után fél kilenckor helyreállt a rend a Ferencváros pályája környékén - közölte Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

 Az ügyeletes közölte: a jelenlegi adatok szerint egy embert fogtak el a rendőrök egy kirakat betörése miatt. Pap Judit korábban közölte: a mérkőzés azután szakadt félbe, hogy a szurkolók többször is beugráltak a pályára. Ezután a rendezvényt biztosítók rendőri segítséget kértek.  A sajtóügyeletes elmondta: a Ferencváros szurkolóit kiterelték a stadionból, majd a Népliget felé szorították őket, a diósgyőri szurkolók elszállítását is biztosították.

A fegyelmi bizottság kedden foglalkozik az esettel

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a szombaton félbeszakadt Ferencváros-Diósgyőr bajnoki mérkőzéssel. Ezt Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke mondta vasárnap az MTI-nek.

A szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy tud dönteni.

A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!