Foci

2012.06.08. 16:03

Videó: meztelen nők várják a foci drukkereket

Nem csak a prostituáltak, a csupasz melleikkel küzdő feminista amazonok is készen állnak az Eb-re.

LiveInfo

Ukrajna a szexturizmus egyik fő állomása. A Femen nőjogi csoport - akik korábban már többször küzdöttek meztelenkedéssel a nők kizsákmányolása ellen - ígérete szerint a kontinenstorna ideje alatt sem hagyja abba harcát a prostitúció ellen. A szervezetet többen kritizálták, hogy ők maguk azok, akik meztelenségükkel arra hívják fel a figyelmet, hogy az ukrán nők csupán szexuális tárgyak, a harcos jogvédők szerint azonban csak akkor figyelnek fel rájuk és ijednek meg tőlük a férfiak, ha meglátják a melleiket.

Míg a Femen tagjai a nők jogaiért küzdenek, a prostituáltak megélhetésüket féltik. Ukrajnában egy átlagos prostituált 1240 dollárt keres havonta, ez viszonylag magas jövedelemnek számít a 340 dolláros átlagkeresethez képest. A jó keresetért azonban magas árat fizetnek a lányok. Az országban minden harmadik prostituált kábítószerfüggő, míg a kijevi „különítménynek” becslések szerint 30 százaléka HIV-vel fertőzött. Ukrajnában mindennapos a gyermek prostitúció és az emberkereskedelem. Akit prostitúción érnek 20 dollárral bírságolják, de a gyakorlatban a szexmunkások arra kényszerülnek, hogy a rendőrségnek védelmi pénzt fizessenek. A prostituáltak ezért a legalizációért küzdenek. Ukrajnában a felnőtt lakosság 1,1 százaléka AIDS fertőzött, ezért az emberi jogi aktivisták arra figyelmeztetik az országba érkező futball rajongókat, hogy védekezés nélkül ne létesítsenek szexuális kapcsolatot.

Videó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!