Foci

2012.07.01. 20:02

Szepessy László,: Sok újat nem hozott az Eb

Dunaújváros – Amikor ez a rövid beszélgetés zajlott, még nem ismertük az Eb-döntő eredményét. Ám így is érdekes Szepessy László véleménye a kontinensviadalról.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi csapat egykori játékosa, edzője, most pedig a magyar U16-os válogatott edzője a spanyolok mellett tette le a voksát. – A legtechnikásabb, a legegységesebb a spanyol válogatott. A tiki-taka stílussal egyszerű1en elfárasztják az ellenfelet. És ha tetszik, ha nem, ez a játékmód uralja a világot. Az sem gond, hogy nincs klasszikus csatáruk.

Ilyen a Barcelonára épülő válogatott stílusa. Persze egy Messi nevű futballista azért hiányzik. – Hozott-e komoly újdonságot ez az Eb? – Lényegében nem. Minden csapat a saját országának, bajnokságának a stílusát hozta. Talán az olaszok bátor letámadása, tehát nem a mindenáron történő védekezés jelentett változást. Kevés fiatal tehetséget ismerhettünk meg. – A holland kudarc adott-e a magyar válogatottnak több esélyt a vb-selejtezőre? – Elképzelhető. A viszályok, a morális összeesés után kérdés, mihez kezd majd az új kapitányuk. Egervári Sándor és csapata természetesen leginkább saját magában bízhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!