Foci

2014.07.11. 17:05

Alakul a futsalosok kerete

Szombathely - Lassan alakul a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának a kerete. Halmos Máté személyében egy nagy távozója már biztosan lesz a gárdának.

Tóth Gábor

Bár csak július 22-én kezdi meg a felkészülést az új edző, a spanyol Marcos Angulo által irányított Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata, a keret azért már formálódik.

- Két biztos távozóról beszámolhatok, Halmos Máté Zalaegerszegre, Bánfalvi Balázs pedig Veszprémbe igazolt - árulta el a HVSE technikai vezetője, Somfalvi Csaba. - Első számú kapusunk, Németh Krisztán lassan befejezi a futsalt. Ám igazolása lesz, vészhelyzetben számíthatunk rá. A klubnál marad, többek között kapusedzőként is dolgozik majd. Másik kapusunk, Lugosi Márk játéka munkahelyi problémák miatt erősen kérdéses. Gulyás Géza személyében igazoltunk egy 26 éves, ügyes játékost az NB II-es Székesfehérvártól. Tárgyalásban állunk két-három mezőnyjátékossal, továbbá az Illés Akadémiáról és a Haladás VSE-től is várunk fiatalokat. És persze kapus posztra is van kiszemeltünk.

Halmos Máté (balról) a korábbi években kulcsembere volt a Haladás együttesének - most eligazolt (Fotó: Horváth Csaba/Archív)

 

Halmos Máté távozása mindenképpen meglepő. A 28 esztendős játékos alapító tagja volt a Haladás futsalcsapatának. Bajnoki címet nyert az NB II-ben, majd három évig erősítette a társaságot az élvonalban. Van egy kupaezüstje, többször volt házi gólkirály - 78 NB I-es meccsén 60 gólig jutott - , a karjára húzhatta a csapatkapitányi szalagot. A szombathelyi futsalsport eddigi egyetlen válogatott játékosa, ötször szerepelt a nemzeti csapatban.

- Nagyon nehezen hoztam meg a döntést, de végül a váltás mellett döntöttem - árulta el Halmos Máté. - Ez a Haladás már nem az a baráti társaság, amely nem is olyan régen nagy tervekkel nekivágott az NB II-nek. Sok szép sikerben volt részem zöld-fehér mezben, de az utolsó fél év nem úgy sikeredett, ahogyan elterveztem.  Mindenki jobb szezonra számított és emiatt negatív hangulat uralkodott az öltözőben. Egy év alatt számtalan játékos érkezett és távozott a klubtól, valamint idény közben edzőcsere is volt. A sikeres szereplésünket morális összetűzések is hátráltatták, melynek következtében egyre kevesebbet játszottam annak ellenére, hogy az alapszakaszban szerzett 21 gólommal házi gólkirály lettem, és úgy gondolom, hogy a hozzáállásomra sem lehetett soha panasz. Talán furán hangzik, hogy az NB I. helyett az NB II-t választom, de ez a ZTE kísértetisen hasonlít arra a néhány évvel ezelőtt Haladásra, amelynek a mezében beleszerettem a futsalba. Ráadásul sok volt játékostársam is Egerszegre igazolt: Bagó Gábor a játékos-edző, de Kottán Krisztián és Bogyó Károly is csapattársam lesz. Volt több NB I-es érdeklődő irántam, idén is felhívtak többek között Győrből is, de úgy béreztem, hogy ismét fel kell töltődnöm. Vannak még céljaim a futsallal, egy évnél semmiképen nem szeretnék több időt eltölteni az NB II-ben. De az új csapatomnál egyértelmű cél az feljutás, én pedig minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön. A Haladásnak nagyon szurkolok. Marcos Angulo személyében kiváló trénert találtak a kispadra, az ő irányításával minden adott a jó szerepléshez. Köszönöm a vezetőségnek, egykori játékostársaimnak, a szurkolóknak az elmúlt éveket. Remélem, hogy az utánpótlás csapatomnál továbbra is dolgozhatok, így tőlük talán nem kell elbúcsúznom. És ki tudja, lehet hogy játszom én még zöld-fehér mezben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!