Foci

2015.06.07. 18:36

Ötödik a Viktória

Budapest - Az 5- 6. helyért vívott párharc második mérkőzésén a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata 6-1-re győzött a Femina otthonában, így az ötödik helyen végzett a bajnokságban.

Pum András

Femina_ Viktória-Trend Optika FC 1-6 (1-4). Budapest, Budai II. László-stadion, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőés, rájtszás az 5 6. helyért, vezette: Rábel.

Femina: Molnár Lengyel, Gyöngyösi, Szeitl, Beke - Jakus, Görög, Török, Horváth H. - Burján (Lukács, 66.), Bernhardt (Boda, 46.). Edző: Herczku István.

Viktória: Dömsödi (Egyed, 85.) - Kun, Ferencsik, Balogh, Magyar - Harsányi, Dénes (Kopcsándi, 75.) Magyarics - Szakonyi, Siklér (Kiss Zs., 60.), Csidei. Edző: Bánfalvi Attila.

Óriási lendülettel kezdett a Viktória, Siklér majd Szakonyi találatával nem egészen tíz perc után már 2-0-ra vezetett. Majd Dénes is feliratkozott a gólszerzők közé, aztán ismét Siklér következett - húsz perc játék után tehát 4-0-ra vezetett a szombathelyi csapat. Eldőlt a meccs és az ötödik hely sorsa. A fővárosiak lassan tértek magukhoz, bő félóra elteltével egy szabadrúgásgóllal szépítettek. A vasi együttes tovább növelhette volna előnyét, két nagy helyzetet is elhibázott.

Szünet után mindent egy lapra feltéve szerkezetet váltott a Femina, ám a Viktória hamar lereagálta a húzást, Dénes újabb góljával már 5-1-re vezetett. A hazai térfélen folyt a játék, ami ekkor inkább már csak könnyed játszadozás volt. A hajrában Ferencsik 19 méterről lőtt nagy gólt, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

A Viktória amelynek valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott álomszerűen kezdte a meccset, végig kézben tartotta az irányítást, és teljesen megérdemelten nyert.

A Viktória az első meccsen 7-4-re győzött, összesítésben 2-0-ra nyerte meg a párharcot. A vasi csapat az ötödik helyen zárta a bajnokságot Gólszerzők: Beke (32.), illetve Siklér 2 (3., 20.), Dénes 2 (16., 52.), Szakonyi (9.), Ferencsik (81.).

-. Bárcsak mindig a Femina ellen játszhatnánk... Öt meccsünkből négyet megnyertünk ellenük, egyszer döntetlennel zártunk. Döntőnek bizonyult, hogy az első, szombathelyi találkozónkat megnyertük - mondta Bánfalvi Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!