Foci

2015.10.11. 19:44

A Viktória 3-0-s veresége ellenére is jól futballozott

Budapest - Noha 3-0-ra kikapott a női labdarúgó NB I. 8. fordulójában a bajnokaspiráns MTK-tól a Viktória, nem vallott szégyent.

Pum András

MTK Hungária–Viktória-Trend Optika FC 3-0 (1-0).

– Budapest, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gál.

MTK: Káli – Papp, Tell, DEMETER, Nagy A. (Diószegi, 46.) – HUMMEL-SMUCZER, MÉRY (Palkovics, 65.), NAGY L. (Vicsek, 76.), Herczeg – Nagy Á., Pádár. Edző: Medgyes Péter.

Viktória: EGYED – Harsányi, Ferencsik, BALOGH, Magyar – Kun (Fábián, 76.), Csidei, MANHART – Szakonyi, Siklér (Rózsa, 49.), Vörös. Edző: Bánfalvi Attila.

Balogh Henrietta a Viktória-védelem egyik oszlopa volt. Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek edzőjük nélkül utaztak a fővárosba, Bánfalvi Attila másik csapata, az Illés Akadémia-Haladás U14-es együttese Agárdon az MTK-meccs időpontjában vívott bajnokit. Ennek ellenére a Viktória a szezon egyik legjobb játékát nyújtotta a bajnokaspiráns ellen, a legutóbbi meccs óta legalább 200 százalékot javult a vasiak játéka. A szombathelyiek végig egyenrangú ellenfelei voltak a kék-fehéreknek, Siklér Kinga két, Szakonyi Emese egy ziccert hibázott, Heike Manhart és Fábián Dóra kapufát lőtt. Egy esetben pedig nem kapták meg a jogos büntetőt a vendégek. A hazaiak is sok helyzetet kidolgoztak, de Egyed Barbara szenzációs formában védett. Az utolsó húsz perc egyértelműen a vendégeké volt, a hazaiak ekkor kizárólag előnyük őrzését tartották szem előtt.

A játék képe és a helyzetek alapján a gólkülönbség túlzott. Gólszerzők: Nagy Á. (19.), Herczeg (49.), Méry (65.).

További eredmény: Femina–Astra 2-1.

A Szegedi Boszorkányok– Győri ETO mérkőzést október 21-én, az FTC–Kóka találkozót november 18-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!