Foci

2009.06.06. 06:25

Alakulgat a keret a Haladásnál

Szombathely - Formálódik a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának a kerete. Sipos és Vörös maradására jó esély van, Andorka, Tóth Norbert és Balassa viszont biztosan távozik.

Tóth Gábor

A Haladás labdarúgói már javában töltik nyári szabadságukat. A focistáknak majd június 17-én tartja az első edzést a Csertői Aurél vezette szakmai stáb. Az európai és a honi nyári átigazolási szezon június 8-ától augusztus 31-éig tart. Azonban az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseinek június 22-éig le kell adni az Európa-ligában induló Haladás névsorát - ezután már csak minimális mértékben változtatható a keret. A Haladás menedzsmentjének sok ideje nincs tehát lerendezni az átigazolásokat.

- Az elsődleges célunk az, hogy egyben tartsuk a mostani keretet - jelezte Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Ennek megfelelően leültünk tárgyalni Sipos Norberttel és Vörös Péterrel. Mindketten újabb két évre kötelezték el magukat a Haladáshoz, ám szerződésükben van egy olyan kitétel, hogy külföldi ajánlat esetén távozhatnak. Vörös például június 14-18-a között Ázsiában, egy első osztályú klubnál vesz részt próbajátékon. Andorka Péterrel és Tóth Norberttel közös megegyezéssel szerződést bontottunk, ők tehát biztosan elhagyják a csapatot. Kölcsönben két játékosunk futballozik, Ajkán Hujber Gábor, a Ferencvárosnál Pölöskei Péter. Ők a nyáron visszatérnek hozzánk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a sorsuk. A szakmai stáb Balassa Péter játékára sem tart igényt.

A zuhanyhíradóban arról hallani, hogy lehetséges erősítésként többek között Tö-kölivel, Simekkel, Pollákkal egyeztet a Haladás menedzsmentje - vetettük fel a klubmenedzsernek.

- Ezekről a nevekről én nem hallottam, tudomásom szerint egyikük sem szerepel a klub kívánságlistáján. Egyelten névvel tudok szolgálni: Nagy Gábort szeretnénk visszahozni a MTK-tól. Úgy tűnik, jó esély van rá, hogy Gabi visszatérjen a Rohonci útra. Azt sem tagadom, hogy szeretnénk megerősíteni a csapatot, két-három játékossal tárgyalunk, de konkrétumokkal nem tudok szolgálni.

- Minden Szombathelyhez köt, itt élnek a szüleim, a barátnőm, ide járok egyetemre, végigjártam a szamárlétrát a Haladásban, ráadásul a körülmények itt adottak a jó sze-repléshez - indokolta szerződéshosszabbításának okait a zöld-fehér drukkerek egyik kedvence, Sipos Norbert. - Szeretek a Haladásban futballozni, külföldön vizont kipróbálnám magam. Voltak külföldi ajánlataim, a győri 3:3-as bajnoki meccsre is érkeztek megfigyelők, de nincs előrelépés az ügyben. Ám azt mondanom sem kell: nem esem kétségbe, ha maradnom kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!