Foci

2009.04.20. 02:29

Kecskeméten kapott ki a Haladás

Kecskemét - A Soproni Liga 23. fordulójában ugyan Vörös és Oross révén két gólt rúgott Kecskeméten a Haladás, deaz agresszív támadófutballt bemutató hazai gárda 3:2-re legyőzte a Csertői-legénységet.

Vas Népe

8. perc: Csordás a jobb oldalról befelé cselezve Sipost és Tóthot is átjátszotta, majd nyolc méterről tüzelt, Rózsa bravúrral tolta a léc fölé a labdát.

12. perc: Vörös 25 méterről kapura ívelt, a labda furcsa ívet húzott le a levegőben, előbb a bal oldali kapufára, majd onnan Mitrovic hátáról a hálóba vágódott (0:1).

17. perc: Csukics 28 méteres lövése a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.

29. perc: Sipos indításával Oross egyedül iramodhatott meg, ám amikor a tizenhatoson belülre ért, a visszafutó Farkas becsúszva szerelte.

35. perc: Csordás tolta meg a labdát a jobb oldalon Tóth mellett, majd 15 méterről a bal kapufát bombázta szét.

36. perc: Megint egy kapufa, már a harmadik. Csukics 18 méterről, kissé balról lőtt, a labda a bal kapufán csattant.

37. perc: Csukics tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ahol Molnár lerántotta. A büntetőt Csordás a jobbra vetődő Rózsa mellett a bal alsó sarokba helyezte (1:1).

72. perc: Schimmer jobb oldali beadását Oross középről, tíz méterről, ballal kapásból a bal sarokba lőtte (1:2).

76. perc: Kuttor kissé rövidre sikeredett hazaadását Rózsa a tizenhatos vonalán álló Litsingibe bombázta, a labda Csordás elé pattant, aki 14 méterről középről, a bal sarokba ívelt (2:2).

80. perc: Farkas bal oldali szögletét a hosszú oldalon egyedül álló Némedi mellre vette, majd tíz méterről kilőtte a bal felső sarkot (3:2).Ahogy az várható volt, a Kecskemét a Haladás ellen is felvállalta a rá jellemző támadófutballt, a mérkőzés elején kapujához szögezte a szombathelyi csapatot. Ezért is volt meglepő, hogy bő tíz perc elteltével vezetést szerzett a Haladás - igaz, a gólhoz Vörösön kívül a kapufa és Mitrovic kapus segítsége is kellett. A bekapott találat nem rogyasztotta meg a hazaiakat, Csordásék a honi pályákon ritkán látható, lendületes, kevés húzásból álló akciókat indítottak Rózsa kapuja felé - három alkalommal csak a kapufa segítette ki a vasiakat. A félidő hajrájában Csordás büntetőjével megérdemelten egyenlített - a helyi szurkolók szerint - az idény eddigi legacélosabb teljesítményét nyújtó Kecskemét. Szünet után kissé alábbhagytak a hazai rohamok, Molnárék is vezettek néhány akciót, ám ezek kevés veszélyt jelentettek. Egy gyors kontra végén vezetést szereztek a vasiak, de két egyéni bakit követően perceken belül fordítottak a kecskemétiek. Lüktetett a játék, mindkét csapat kitámadott, de lehetőség már egyik kapu előtt sem adódott.

A különösen az első félidőben nagy fölényben játszó, ziccereket kialakító Kecskemét sikere megérdemelt a meccs nagy részében védekezésre kényszerülő, kapura kevés veszélyt jelentő Haladás ellen.

Tomiszlav Szivics: - Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a jó csapatok ellen jobban megy a játék, kétszer is felálltunk a padlóról, maximálisan kiszolgáltuk közönségünket.

Csertői Aurél: - Mindkét kapu előtt sok helyzet maradt kihasználatlanul, nálunk egy-két egyéni hiba is becsúszott. Az igazán jó csapatok idegenben két rúgott góllal mérkőzést nyernek.

Kecskemét-Szombathelyi Haladás 3:2 (1:1). - Kecskemét, 2500 néző, NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Arany.

Kecskemét: Mitrovic - Schdler, NÉMEDI, Koncz, FARKAS - CSORDÁS (Menyhárt, 83.), CSUKICS, SZAVICS, Yannick - Montvai (Bagi, 87.), Kormos (Litsingi, 52.). Edző: Tomiszlav Szivics.

Haladás: Rózsa - Schimmer, GUZMICS, Kuttor, Tóth P. - Rajos, Molnár (Iszlai, 85.), VÖRÖS - Oross, Kenesei (Skriba, 56.), Sipos (Rácz, 85.). Edző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Csordás (11-esből) a 37., a 76., Némedi a 80., illetve Vörös a 12., Oross a 72. percben.

Sárga lap: Csukics a 74. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!