Foci

2009.07.16. 02:29

Ma este az Elfsborg ellen

Boras - Kellemes utazás után érkezett meg tegnap a Haladás Svédországba. A Borasban tapasztalt körülményekről is csak jókat lehet mondani. A mai meccs időpontjában, 19 órától edzhetett is a csapat.

Tóth Gábor

A csapatot szállító autóbusz 8 óra után gördült ki a Rohonci úti stadionból. A létszám nőtt Csornán, majd Gyirmóton lett teljes. A társaság ott, az Aranyhal étteremben fogyasztott el egy könnyű ebédet. A buszos utazás Pozsonyban ért véget, ahol 14 óra körül ült repülőre a csapat. Az indulásra várva a légiós Maikel osztotta meg esküvője élményeit a csapatot elkísérő vezetőkkel, különösen Halmai Gábor érdeklődött a brazil szokások felől (Halmai Gáboron kívül Illés Béla és Séllei Árpád képviselte még a tulajdonosi kört). Az örökké jókedvű, ifjú férj egyébként becsülettel próbálkozik a magyarral, és eléggé jól is boldogul. A repülőtéren Tóth Miklós klubmenedzsert ugratta a társaság. Tudniillik a Haladást szállító légi járműnél több modernebbnek tűnő gép is parkolt a kifutó mellett. Mivel a repülőgép hátsó része zöld-fehér színekben pompázott, Tóth Miklós a színösszeállítással indokolta a választást.

Az utazás jó hangulatban telt. A játékosok kártyacsatával ütötték el az időt, volt, aki keresztrejtvényt fejtett, többen olvastak, néhányan zenét hallgattak, bóbiskoltak. A kártyát egyébként nagyon komolyan vették a fiúk. Ez akkor derült ki, amikor Nagy Gábor a repülőgépre is felvitte a zöld vászonnal borított deszkalapot - a stewardes-sek nem lepődtek meg, bizonyára ennél extrémebb kívánságokat is teljesítettek már.

A gép 16 óra után landolt Göteborgban kellemes, körülbelül 20 fokos időben. Mielőtt ismét buszra szállt a különítmény, a fiúk még a reptéren eltüntették dr. Tarabó Zoltán orvosi táskáját - végül megkönyörültek a jó kedélyű csapatorvoson, és visszaszolgáltatták. A busz 17 óra után gördült be Borasban a Grand Hotel First épületéhez - kiváló körülmények fogadták a szombathelyi delegációt. A futballisták kaptak bő egy óra pihenőt, aki pedig nem akart szusszanni egyet, azt Frichl Balázs gyúró vette kezelésbe. Csertői Aurél 18.30-ra trombitálta össze a társaságot, aztán a csapat elindult tréningezni az Elfsborg stadionjába. Kezdődött a munka.

Remek kis stadiont ismerhettek meg a Haladás futballistái a Boras Arenában. Igaz, néhány furcsasággal is szembesülniük kellett. Az Elfsbor műfüves pályán játssza a meccseit, és jóval kisebb a játéktér, mint a Rohonci úti.

- Kicsit más ez a műfű, mint amin mi az Illés Akadémián edzünk - vélekedett a csapatkapitány, Tóth Péter. - Jobban csúszik, és egy kicsit keményebb is a talaj. Ugyanakkor az biztos, hogy a labda nem fog össze-vissza pattogni, mint Kazahsztánban. Megpróbálunk alkalmazkodni a körülményekhez. Nem a pályán múlik majd a mérkőzés végkimenetele.

Csertői Aurél pörgős, szűk egyórás tréninget vezényelt tanítványainak. Ekkor már kicsit hűvös volt az idő, ráadásul az edzés végén kiadós zápor zúdult a pályára.

- Elég erős ellenfél, Svédország egyik meghatározó csapata vár ránk, nem lesz könnyű dolgunk - latolgatta az esélyeket a vezetőedző. - Az biztos, hogy a házigazda egyből nekünk esik, erős tempót fog diktálni, és agresszívan futballozik majd - megpróbál mielőbb bepréselni egy gólt. Felkészültünk erre, próbáljuk saját masszív, szervezett játékunkat játszani.

Felvetettük a trénernek, hogy különböző okok miatt több alapembere (Vörös, Rajos, Kenesei) hiányozni fog a mérkőzésen. Mennyire jelent ez problémát?

- A hiányzókat pótolni fogjuk, hiszen nagy a keretünk, ezzel különösebben nem foglalkozom - folytatta Csertői Aurél. - Bízom benne, hogy a pályára lépő futballisták felnőnek a feladathoz. A célunk az, hogy olyan eredményt érjünk el, hogy a visszavágón reális esélyünk legyen a továbbjutás kivívására. A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár, Irhás, Iszlai - Nagy, Oross, Skriba.

Az Elfsborg várható kezdőcsapata: Covic - Karlsson, Lucic, Wikström (Andersson), Florin - Ishizaki (Möbaeck), Svensson, Danielsson, Bajrami - Ericsson, Keene. A ma 19 órakor kezdődő mérkőzésről honlapunkon (haladas.vasnepe.hu) élő on-line tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!