Gasztony

2016.02.18. 09:28

Mire elég 60 millió? - Gasztonyban támogatásokra is futja a büdzséből

Gasztony – Elfogadta a 2016-os költségvetést a község önkormányzata és a napokban hatályba lépett a rendelet, amely 59,6 millió forintban határozza meg a gasztonyi önkormányzat idei kiadási és bevételi főösszegét is.

Bakos Ágnes

Kötelező működési feladatokra 48,3 millió forintot, önként vállalt működési feladatokra 2 milliót, államiakra pedig 2,9 millió forintot költ idén Gasztony önkormányzata – részletezi a 2016-os költségvetésről szóló rendelet.

A felhalmozási kiadások között 5 millió forint szerepel a kötelező feladatok alatt, és 1,2 millió forint az önként vállalt feladatok cím alatt.

A 2016-os gasztonyi bevételek két számból állnak össze: a működési bevétel 54,4 millió forint, a felhalmozási pedig 5,2 millió forint.

A költségvetés mellékletei között tették közzé az ellátottak pénzbeli juttatásait is: ennek keretösszege 425 ezer forint lesz idén. A legtöbb a tanévkezdési támogatásokra jut: 250 ezer forint. Temetési segélyre 85 ezer, lakásfenntartási támogatásra 30 ezer forintot költhetnek idén Gasztonyban. Az úgynevezett „egyéb” cím alá 60 ezer forintot tervez idén az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!