Gazdaság

2009.10.21. 14:19

Mentés másként: így menekült meg az Eybl

Példa nélküli összefogás és jó értelemben vett lobbitevékenység eredményeként menekült meg több száz vasi munkahely. Az Eybl négy üzeme talált új gazdára.

Nagy Ildikó

- Szinte minden megyében végzünk felszámolást, ám a vasihoz hasonló összefogást, közös akaratot és tenniakarást  eddig sehol nem tapasztaltunk - utalt a megyei  közgyűlés és a jánosházi képviselőtestület példanélküli közreműködésére dr. Varga Jenő, az Eybl Hungária Kft. felszámolását végző Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A felszámoló cég első embere dr. Péter Márta felszámolóbiztossal, Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnökkel, Marton Ferenc alelnökkel és Keresztes István jánosházi polgármesterrel arról számolhatott be szerdán, hogy egy szakmai befektetőnek köszönhetően sikerült megmenteni az év elején felszámolás alá került Eybl Hungária Kft. négy - lenti, nagykanizsai, körmendi és jánosházi - üzemét.

A német Prevent Holdinghoz tartozó új tulajdonos a vagyonleltárban szereplő áron, hozzávetőlegesen mintegy egymilliárd forintért vette meg a négy üzemet.

Újabb  jó hír, hogy az Eybl márkanevet továbbra is használó, ám a jövőben Car-INside Kft. néven működő, autóbelsőket gyártó cégnek új megrendelései is vannak, így várhatóan több embert foglalkoztatnak.
A körmendi üzemben a szabászat működik, jelenleg 110 dolgozóval: a tervek szerint itt további negyven  szakemberre lesz szükség.

Jánosházán a csoportos létszámleépítés után 215-en maradtak, ám a folyamatban lévő tárgyalások okot adnak a bizakodásra: elképzelhető, hogy a közeljövőben itt is bővül majd a foglalkoztatottak száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!