Gazdaság

2010.08.01. 16:26

Súlyos balesetek a Pápa-Sárvár közti úton: indokolt a felújítás

A Nyugat-dunántúli Operatív Programban prioritásként fogalmazódott meg a térségi kapcsolatok javítása. Ezt a célt szolgálja a régó alsóbbrendű útjainak felújítása.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-Dunántúl Operatív Program (NYDOP) keretein belül az elmúlt évben  több a régióban 4 és 5 számjegyű úton hajtottak végre rekonstrukciót. Tavaly 4 projekt részeként 17 útszakasz felújítása történt meg a Nyugat-dunántúlon. 

A felújított utak hossza 28 kilométer, ezeknek a költsége közel egymilliárd 700 millió forint, melyből sikerült az itt élők mindennapjait élhetővé tenni. A  NYDOP 2007-2008-as akciótervéből az idei évre egy projekt  maradt.  Ez azonban  négy úton összesen öt útszakaszt érint, s  megvalósulása a térségben élő 20 ezer ember életkörülményeit befolyásolja kedvezően.

Az arra közlekedők tapasztalhatják, hogy a Pápa-Sárvár  közti 8404-es számú úton egyszerre több helyen  is van beavatkozás. Nagysimonyi és Tokorcs, valamint Sitke és Sárvár között vannak munkálatok. Az úton az utóbbi időben jelentősen megnőtt a forgalom, s történtek súlyos balesetek is. Ez indokolja a  felújítást. Ezekkel együtt történik meg a Tokorcs-Kemenesmihályfa összekötő út tokorcsi belterületi, egy kilométer hosszúságú, szakaszának a rekonstrukciója is.
A  tervezett befejezési határidő november 12. 

Augusztus 8. a határideje a 8-as utat Vashosszúfaluval és Kálddal összekötő 8437-es út egy szakasza felújításának. 

Ugyanakkor a napokban járt le a határideje a Sárvárt Szelestével összekötő út mintegy négy kilométeres szakasza felújításának. Az öt útszakasz együttes hossza 11,3 kilométer. A projekt teljes költségvetése meghaladja a 663 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!