Gazdaság

2013.03.19. 12:53

Mi valósult meg a VOSZ hat pontjából?

Kőszeg - Hétfőn idei évi közgyűlését tartotta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas Megyei Szervezete. Sokféle hasznos információval gazdagodtak a résztvevők.

Némethy Mária

Elsőként dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, megyei főkapitány tartott tájékoztatást arról, milyen környezetben dolgoznak a vállalkozók megyénkben, hogyan alakult tavaly a bűnügyi,  közbiztonsági helyzet Vasban. Utána Huber László,  Kőszeg polgármestere az önkormányzat  és az ott élő  vállalkozók példamutatóan jó kapcsolatairól szólt.

Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója a szövetség országos munkáját  elemezte, azt,  mi valósult meg és mi nem a Demján Sándor, illetve a VOSZ által 2010 márciusában  a következő kormánynak javasolt gazdaságpolitikai lépések hat pontjából. Úgy értékelte, felemás a helyzet.  Minden pontnál történt valami pozitív és negatív is. Az első javaslat az volt, hogy  versenyképes adórendszerrel lehet  a magyar gazdaságot  erősíteni. A VOSZ azt javasolta: a vállalkozások adóterhét  4, a lakosságét 6 év alatt a régiós versenytársak átlagos adóterhelése alá kellene csökkentenie a kormánynak. Mi történt? Perlusz szerint például csökkentette az Orbán-kormány az adót, ez pozitívum,  negatívum viszont, hogy nőtt az áfa, nem kevesebb a bürokrácia.

Szőnye József, a VOSZ vasi elnöke elmondta: 103 regisztrált tagja van megyénkben a szövetségnek. Ő is értékelte a vállalkozói környezet alakulását, beszélt a tőkeszegénységről, a körbetartozásokról,  arról, hogy sajnos a nagycégeknek nagyon kiszolgáltatottak a kisvállalkozók. Szőnye József közölte: április végéig fogadnak el jelöléseket a 2013-as díjakra (megyei Prima, országos Prima Primissima, az Év vállalkozója helyi, országos díjra).

Sokféle információ hangzott el még a beruházási hitelek lehetőségeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!