Gazdaság

2013.11.19. 16:31

Csak beszélgetés volt...

Közleményben reagált a Vasivíz Zrt. korábban megjelent, Nincs szó hulladékégetőről című cikkünkre.

Burkon László

Mészáros György, a szombathelyi Megoldás Kft. ügyvezetője a cikkben az alábbiakat nyilatkozta: „Egy baráti beszélgetés alkalmával felmerült annak a kérdése, hogyan lehetne megoldani azt, hogy a komposztálás – a Vasivíz telepén – téli üzemben is zavartalanul működjön. ( ) Problémát jelent, hogy a komposztáló telephely infrastruktúrájából jelenleg a tüzelőanyag hiányzik. Egy olyan megoldást vázoltam fel, amikor egy hőt termelő berendezéssel hőmennyiséget lehetne előállítani, ami biztosítja mínusz hőmérsékleten is a komposzt előállításának folyamatát: az égető berendezés folyékony tüzelőanyag felhasználásával állítaná elő a hőt. ...”

„Mészáros György azzal a szándékkal kereste fel dr. Kohuth Viktort, a Vasivíz ZRt. vezérigazgatóját, hogy helyszínt keressen egy esetleges hulladékégető számára. Hivatkozott egy önkormányzati határozatra, amely potenciális helyszínként Szombathely külterületét jelöli meg. A megbeszélés során a komposztáló telep mint egy lehetséges helyszín merült fel konkrét tervek, elképzelések nélkül, azonban a témában nem született megállapodás a Megoldás Kft. ügyvezetője és dr. Kohuth Viktor között” – olvasható a Vasivíz lapunkhoz eljuttatott közleményében, amely a következőképpen folytatódik: „Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vasivíz ZRt. semmilyen hulladékégető megépítését nem tervezi, sem a már meglévő komposztáló telepen, sem máshol, hiszen a szennyvíztisztítás és komposztálás jelenleg is teljes kapacitással és megfelelően működik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!