Gazdaság

2015.04.02. 16:09

Sokan töltik szállodában a húsvétot - Vas megyei szállodákat kérdeztünk

Vas megyére valószínűleg a hétvégén ki kell tenni a megtelt táblát, de most még akadnak szabad szobák. Öt szállodát kérdeztünk meg, hogy mire számítanak az ünnepi hétvégén.

Szendi Péter

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgő húsvéti ünnepekre, legalábbis ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképből.

A Vas megyei wellness szolgáltatásokat is kínáló szállodák közül mi sem találtunk olyat, ahol lehetne még szobát foglalni. Az egyik sárvári szállodában már pénteken száz százalékos volt a foglaltság; a 223 szobával rendelkező négycsillagos szálloda vendégkörét mint általában, most is cseh, osztrák és magyar vendégek alkotják, belföldről sokan családostul érkeznek.

A szállodai szobát foglalók zöme nagypénteken érkezik, és húsvét hétfőn utazik haza. Kíváncsiak voltunk, hogy Vas megyében valóban mindenhol ilyen telítettek-e a szállodák és arra jutottunk, hogy nem, mi találtunk szabad helyeket.

Öt szállodát kérdeztünk meg, hogy mire számítanak a közelgő ünnepi hétvégén és milyen húsvéti programokkal készülnek. Saját felmérésünk részben igazolta az MTI számait. Úgy tűnik, Vas megyében vannak még helyek a szállodákban, legalábbis az általunk megkérdezett hotelek válaszaiból ez derül ki. Az egyik szalafői fogadóban egyelőre az idei foglalások nem hozzák a tavalyi szintet, hiszen akkor teltházuk volt, mostanáig viszont csak fele annyi foglalás érkezett a hétvégére – tudtuk meg Horváth Mártától, aki hozzátette, számítanak még megkeresésre a hétvégi foglalásokkal kapcsolatban. Aki tehát az Őrségben szeretne pihenni, az még biztosan nincs elkésve. Ráadásul egészen olcsón, akár már 3.900 forintért eltölthetünk a fogadóban egy éjszakát. Megtudtuk, náluk szinte kizárólag magyarok szállnak meg, azok is főleg csoportokban érkeznek. Húsvétkor autentikus húsvéti reggelire számíthatnak az odalátogatók.

Szentgotthárdon a megkérdezett hotel kihasználtsága is csupán ötven százalékos a húsvéti időszakra, 9000 és 18.000 forint között tölthetünk el egy éjszakát a hotelben. Megtudtuk, itt is számítanak még megkeresésekre, akár az utolsó pillanatokban is. A vendégek fele-fele arányban jönnek külföldről és belföldről is egyaránt. A szálloda az ünnepi időszakra meglepetésekkel készül.

Van olyan szálloda, ahol már régóta kint van a megtelt tábla. Az egyik négycsillagos sárvári hotelben jelenleg is folyamatosan érdeklődnek szabad helyek után, azonban itt már hetekkel ezelőtt sem tudtak szobát ajánlani a kiemelt hétvégére – mondta el Koós Melinda értékesítési igazgató. Megtudtuk azt is, hogy vendégeik kilencven százaléka Magyarországról érkezik. A húsvéti hétvégére csomagajánlatokat készítettek vendégeiknek, amelyek nem kedvezményes szobaárat, hanem plusz extra szolgáltatásokat tartalmaztak. Ebben az időszakban egy kétágyas szoba 39.000 forintba kerül éjszakánként (két fő részére reggelivel). A Húsvét alkalmával természetesen hagyományos húsvéti ételeket is felszolgálnak majd vendégeik részére, emellett számos programot kínálnak a fürdőben.

Celldömölkön az egyik megkérdezett panzióban sem tudunk már a hétvégére szobát foglalni, pedig hatezer forintos éjszakáért még reggelit is kaphattunk volna. A vendégkör, ahogyan megtudtuk itt is vegyesen alakul, külföldiek és magyarok egyaránt megszállnak náluk.

Bükfürdőn az egyik megkérdezett szálloda foglaltsága már múlt héten, pénteken meghaladta a kilencvenöt százalékot és mostanra meg is telt – tudtuk meg Katz Péter szállodaigazgatótól. A gyógyüdülésre érkező német vendégek mellett magyarok, osztrákok és csehek töltik Bükfürdőn az ünnepeket. A három éjszakás húsvéti csomagot all inclusive ellátással és szórakoztató programokkal 79.500 forint /fő/ három éj áron foglalhatták.

Összeállításunkból látszik, hogy a wellness szállók ugyan teltházzal mennek, azonban van még lehetőség a megyében szállást találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!