Gazdaság

2016.07.13. 18:28

Cafeteriaköltségek - Kilenc helyett tizenöt forint jár az autós bejárásért

Körkép - Utalványban 350 ezer, készpénzben pedig 100 ezer lehet éves szinten jövőre a cafeteria. Emelkedik a munkába járás térítése is.

Turbók Attila

Végéhez közeledhet a cafeteriarendszer (béren kívüli juttatások) átalakítása körüli vita. A kormány első ötletét számos szakmai szervezet megvitatta, a jelenlegi állapotra - úgy tűnik - végül a Munkástanácsok Országos Szövetsége is „áldását" tudja adni, ahogy az elnök, Palkovics Imre egyik legutóbbi nyilatkozatában elhangzott. Az új rendszer szintén adómentes juttatásokként kezeli a cafeteriát, és a munkaadók is jól járnak, ha ilyen kedvezményeket adnak dolgozóiknak.

Még mindig az utalványok a legnépszerűbbek, nyaralásra 350 ezer forintot kaphat a munkavállaló. Akinek a készpénz szimpatikusabb, az sem marad hoppon, ennek kerete 100 ezer forint lesz az eljövendő „új világban".

Az autóval bejárók is örülhetnek, a kilométerenkénti 9 forint 15-re emelkedik.

A munkáltató is jól jár: a munkásszállás felújításakor adókedvezményt vehet igénybe, az ennek üzemeltetésével kapcsolatos költségeket pedig kétszeresen tudja majd elszámolni. A lakhatási támogatás a munkahely 60 kilométeres térségében adómentes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!