Gazdaság

2012.11.12. 04:45

Fókuszban az élő energia

Szentgotthárd - A megújuló energiaforrások alkalmazása az önkormányzatok életében címmel szerveztek konferenciát a városban. Több fontos témáról is szó esett a rebdezvényen.

Nagy Ildikó

Az Élő energia elnevezésű rendezvénysorozat legutóbbi állomása Szentgotthárdon volt: a polgármesteri hivatal refektóriumában Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A konferencián prof. dr. Göőz Lajos nyíregyházi főiskolai tanár a földhőbányászat lehetőségeiről, illetve svájci, angliai és amerikai tapasztalatairól beszélt. Prof. dr. Marosvölgyi Béla egyetemi tanár (NYME Kooperációs Kutató Központ) a biomassza jelenlegi és jövőbeni energetikai hasznosítási lehetőségeiről tartott előadást.

Szigeti László energetikai szaktanácsadó a fűtéskorszerűsítéssel elérhető költségmegtakarításra hívta fel a figyelmet, Gyurcsánszky László pedig egy  szilárd biomassza alapú tüzelőanyagok tárolására és szállításra alkalmas logisztikai rendszert mutatott be.  A Szentgotthárd  Luzern energiaváros projektet Kállai Tünde projektmenedzser mutatta be, Szijártó László pedig  a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással kapcsolatos  tapasztalatokat ismertette. Kékesi Márton, a Zöld Áramlat Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagja az energiatakarékos önkormányzatok példáit ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!