gazdaság

2019.06.27. 07:00

Szombathelyen most olcsóbb a lakásbérlés

Ötezer forinttal olcsóbbak lettek a szombathelyi albérletárak tavalyhoz képest, a legtöbb helyen azonban drágulás tapasztalható.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

Akik bérelt lakásba költöznének, elsősorban a családi és az ismerősi körben néznek körül, ha így nem találnak, akkor pedig az interneten, azon belül is elsősorban az ingatlanhirdetési portálokon keresnek lakást – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a KSH legfrissebb albérletpiaci összefoglalóját dolgozza fel, egyben ismerteti a kínálati piac legfrissebb, júniusi albérletárait.

A fővárosban a külső kerületek egyre népszerűbbek, mert a belső kerületeknél alacsonyabb, átlagosan havi 120 ezer forintos bérleti díjat biztosítanak, így jelenleg a peremkerületi kiadó lakások is rendkívül kapósnak számítanak. A legdrágább budapesti városrész továbbra is az V. kerület, ahol júniusban 215 ezer forint az átlagos bérleti díj.

A megyeszékhelyek közül Debrecenben 11 százalékkal, 110 ezer forintra, Győrben 8 százalékkal, 108 ezer forintra, Székesfehérváron 21 százalékkal, 120 ezer forintra nőtt az átlagos bérleti díj. Tavaly június 20-án egy átlagos (20–100 négyzetméter) lakás albérleti díja még 95 ezer forint volt Szombathelyen, idén június 19-én viszont ötezerrel kevesebb: 90 ezer forint. A vasi megyeszékhely mellett Pécsen, Békéscsabán, Salgótarjánban és Szolnokon estek az árak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!