A megye jelentős munkaerőpiaci fóruma

2019.05.02. 10:00

Vas Népe állásbörze: Vannak álláskeresők, rejtett tartalékok

Ötödik alkalommal rendezte meg állásbörzéjét a Vas Népe. Az esemény mára a megyeszékhely egyik legnagyobb munkaerőpiaci fórumává, fontos eseménnyé vált.

BTK

Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető, dr. Puskás Tivadar polgármester, Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője és dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke Fotó: Szendi Péter

– A tágabb értelemben vett foglalkoztatást említve egy szó minden munkáltatónak és most már munkavállalónak is eszébe jut: a munkaerő­hiány. 1990 óta most a legalacsonyabb – 3,6 százalékos – a munkanélküliségi mutató Magyarországon. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy nincs érdeklődő, munkába állítható új ember a munkaerőpiacon – fogalmazott köszöntőjében dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Hozzáfűzte még: ez az alkalom is azt bizonyítja, vannak álláskeresők, rejtett tartalékok. És nemcsak újak, hanem a munkaerőpiacon lévők és oda visszatérni szándékozók – például gyeden, gyesen lévők, nyugdíj mellett dolgozni akarók –, és a kormány az utóbbi időben számtalan olyan döntést hozott, amely őket hozza könnyebb helyzetbe. Olyan foglalkoztatási formákat vezetett be, amelyek megkönnyítik a munkahelyen maradást.

Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető, dr. Puskás Tivadar
polgármester, Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője és
dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke Fotó: Szendi Péter

Az alelnök megköszönte a Vas Népének, hogy sokadik alkalommal megszervezi az állásbörzét, amit dr. Puskás Tivadar polgármester nyitott meg hivatalosan. Elmondta: Szombathely szerencsés helyzetben van, évek óta több a munkahely, mint a munkavállaló. 2010-ben az iparűzésiadó-bevétel 4,3 milliárd forint volt, 2018-ban meghaladta a 10 milliárdot. – Tovább kell mennünk, hogy a tendencia folytatódjon – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában