Haladás

2013.08.28. 18:27

Guzmics győzelmet vár a Lombard ellen

A Szombathelyi Haladás 26 esztendős belső védője gondolni sem akar arra, hogy nem vernénk meg a Lombard-Pápát. Guzmics Richárd eseménydús időszak előtt áll.

Pum András

Mozgalmas napok előtt áll Guzmics Richárd, a Szombathelyi Haladás négyszeres válogatott hátvédje. Pénteken a Lombard-Pápa elleni preztízsmeccsen lép pályára, majd egy héttel később Bukarestben, a román válogatott ellen kell helytállnia. Csak zárójelben: Juhász Roland sajnálatos sérülése miatt GR22-nek egészen jó esélye van rá, hogy kezdőként álljon helyt a bukaresti pokolban. És ne feledjük: néhány nap még hátra van az átigazolási szezonból is...

- Szombathelyiként természetesen pontosan tudom mit jelent ez a meccs szurkolóink számára  - mondta Guzmics Richárd. - Megnyugtatok mindenkit: számunkra is ugyanazt jelenti. A pápaiak jól kezdték a szezont, és bár legutóbb egy szerencsétlen öngóllal kikaptak a Diósgyőr ellen, nagyon nehéz meccsre számítok, nem lesz egyszerű legyőzni őket, hiszen jó formában vannak. Remekül összerakta Tóth Bálint a csapatát, támadóik pedig különösen életveszélyesek. Kenesei Krisztián és Griffiths jól kiegészíti egymást. Kenőt senkinek sem kell bemutatni, nagyon nagy játékos, mindent tud a labdával. Griffiths pedig erőszakos, brusztolós csatár, és kiváló a fejjátéka. Szóval fel kell kötnünk az alsónkat ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.

- Adott esetben egy döntetlen is jó lehet?

- Ilyenben nem gondolkodok. Profi sportoló vagyok, minden meccshez úgy állok, hogy meg akarom nyerni. Csak akkor lehet más az eredmény, ha a bíró - nem, nem a Péter, hanem a játékvezető... -  belenyúl a meccsbe. Biztos vagyok benne, hogy Bíró Péter alaposan feltüzeli játékosait a mérkőzésre, többféle módon is motiválja őket. Én azonban hiszem, hogy kiszolgáljuk szurkolóinkat és legyőzzük a Pápát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!