Haladás

2014.05.17. 09:30

Nem ünnepelné a gólját

A télen Szombathelyről a Ferencvárosba szerződött Ugrai Roland csak szolídan ünnepelne, ha betalálna a Haladás ellen. A csatár a fővárosból is drukkol excsapatának.

Pum András

2014. február 20-án írta alá 3 és fél évre szóló ferencvárosi szerződését az Illés Akadémián nevelkedett, korábbi Haladás-játékos, Ugrai Roland. A korosztályos válogatott támadó korábban hét évet töltött Szombathelyen, és noha februárban Ligakupameccsen már a ferencvárosi keret tagjaként érkezett, akkor nem lépett pályára. Ezúttal azonban bevetheti Thomas Doll vezetőedző. Ugrai tavasszal jobbára csereként kapott lehetőséget a fővárosiaknál.

- Izgatottan várom a meccset, ugyanakkor ha lehetőséget kapok, nem fogom túlgörcsölni - mondta Ugrai Roland.  - Biztos vagyok benne, ha pályára lépek, elég vegyes lesz a fogadtatásom, de megpróbálom kizárni. Egyébként jól érzem magam a Fradiban, százszázalékosan sikerült beilleszkednem, ami azért sem volt nehéz, mert korábban jópár embert ismertem a korosztályos válogatottokból. Így Jova Leventét, Holmann Dávidot, Dibusz Dénest, de említhetném Máté Csabát, aki korábban a Haladás II.-nél edzősködött. Ők valamennyien sokat segítettek abban, hogy otthon érezzem magam. Az első meccsemen, a Honvéd ellen kezdő voltam, aztán főleg csereként kaptam lehetőséget. Ennek egyik oka volt, hogy egy korábbi sérülésem miatt fizikailag nem voltam éppen tökéletes állapotban. Aztán két hétig egy hányásos-hasmenéses vírussal is küszködtem. Legutóbb a Diósgyőr ellen kezdőként küldött pályára Thomas Doll szerintem részben éltem is a bizalommal. Azt most még nem tudom megmondani, kezdő leszek-e holnap vagy sem. Az eltiltott Julian Jenner visszatérhet, ugyanakkor Somalia lába még nem jött teljesen rendbe. De ha kezdőként, ha csereként lépek pályára, mindent megteszek az FTC sikeréért.

- Azt semmiképpen sem kívánhatjuk, hogy gólt lőjjön, de ha mégis betalál, megünnepli?

- Nem, abszolút nem ünnepelném a gólomat, nem szeretném ezzel megbántani a Haladás-drukkeket. Sokat kaptam Szombathelytől, hét évet tötöttem ott. Ettől függetlenül már nagyon szeretném megszerezni első bajnoki gólomat a Ferencvárosban.

Ugrai a két csapat Rohonci úti Ligakupa-meccsén nem lépett pályára. Fotó: Ohr Tibor

- Felismerik már az utcán, érzi, hogy az FTC játékosa?

- Abszolút! Ha elmegyek tankolni, a benzinkúton megállítanak, ha a párommal ellátogatunk például az Aréna Plázába, ott is találkozunk Fradi-drukkerekkel. De volt, hogy elmentünk kávézni, és a pincér egy Hajrá Fradi! kíséretében közölte, a vendégei voltunk.

- Egyébként figyelemmel követi a Hali szereplését?

- Ha csak tehetem, megnézem a tévében a szombathelyiek meccseit. Miután azonban gyakran ütik az edzéseink a Haladás bajnokijait, így olyan sokszor nem láttam excsapatomat. Mindig kíváncsi vagyok, hogy kik játszanak, és persze hogy megy a fiúknak. Mint említettem, hét évet nem lehet csak úgy kitörölni. Több volt játékostársammal - Szakály Attilával, Gyurján Bencével, Németh Márióval - gyakran beszélek telefonon, ha pedig Pesten járnak, mindig összefutunk. Gyurjánnal a héten is beszéltem telefonon, de nem csak a vasárnapi meccsről csevegtünk, persze érintőlegesen az is szóba került.

- Milyen meccsre számíthatunk vasárnap?

- Zsinórban hét bajnokit megnyertünk, ez többek között azt jelenti, hogy stabilak vagyunk. Az biztos, hogy eszetlenül nem megyünk előre, de túl óvatosak sem lehetünk, hiszen a döntetlen nem jó, nyernünk kell. Valószínűleg nem lesz jó a talaj, a héten lehullott rengeteg eső miatt most a szombathelyi pálya lehet a legrosszabb talajú NB I-es játéktér. Ettől függetlenül mint említettem, győzni megyünk a Rohonci útra, más eredmény nem fogadható el.

Információink szerint péntek estig összesen 2500 jegy fogyott elővételben a vasárnapi meccsre, ebből 950-et kaptak a ferencvárosiak.

Vasárnap 11-15 óráig lesznek nyitva a Rohonci úti pénztárak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!