Haladás

2014.07.08. 10:00

Katona Máté azonnal igent mondott a Haladásnak

Az NB II-es Sopronból három évre szerződtette bal oldali védő, Katona Máté egy percig sem gondolkodott, hogy elfogadja-e a Haladás ajánlatát.

Pum András

Városi Viktor (Pécs), Zamostny Balázs (Újpest), Nagy Olivér (Paks) után megvan a  Haladás negyedik nyári igazolása. Miután Predrag Bosnjak az FTC-be, Tóth Péter Pinkafeldbe igazolt, gyakorlatilag megüresedett a balhátvéd posztja. Pótlásukat megoldhatja a Sopron 24 éves, 182 cm magas, 76 kg súlyú  bal oldali védője, Katona Máté, aki három évre szerződött a Rohonci útra.

Katona Máté három évre szerződött Szombathelyre. Fotó: Maitz Kinga

Katona 2006-tól 2014 februárjáig a Vasasban futballozott, majd Sopronba igazolt. Angyalföldön 62 NB I-es bajnokiján két gólt szerzett, míg Sopronban tavasszal kilenc NB II-es találkozón játszott, gólt nem lőtt. Öt U21-es válogatott fellépésén egy találatot jegyzett. A játékosnak 2015. június 30-ig szóló élő szerződése volt, ebből vásárolta ki a Haladás.

– Körülbelül két hete kerestek meg Szombathelyről, hogy lenne-e kedvem a Haladásba igazolni – mondta Katona Máté. – Gyakorlatilag egy percig sem gondolkodtam, rögtön igent mondtam. Ugyan jól éreztem magam Sopronban, az NB I. és az NB II. között jelentős a különbség, örülök, hogy feljebb léphettem. A váltást nehezítette, hogy jövő nyárig érvényes szerződés kötött Sopronba, ám a Haladás kivásárolt belőle. Tudtam, hogy egy jó csapat és jó közösség vár Szombathelyen, és bár csak egy edzésen vagyok túl, nem is csalódtam. Több játékost, így Zamostny Balázst, Városi Viktort, Iszlai Bencét, Dvorschák Gábort korábbról már személyesen ismertem, névről pedig mindenkit. Artner Tamás is barátságosan fogadott, egyelőre annyit mondott, örül, hogy itt vagyok, és nyújtsam a maximumot. Erősségem, hogy gyors vagyok, sokat segítem a támadásokat, jól adok be. Igyekszem bebizonyítani, hogy a kezdőben van a helyem – ezért igazoltam a Haladáshoz.

Katona kedd délelőtt edzett először a Rohonci úton

Ami a próbajátékos, Varga Gábor sorsát illeti, Artner Tamástól megtudtuk, a középpályás jövőjéről a csütörtöki, ZTE elleni edzőmérkőzést követően döntenek.

A középpályás Halmai Ramon viszont távozott Szombathelyről, a 20 esztendős, egy NB I-es mérkőzésen szereplő játékos három évre az MTK-hoz szerződött.


Videó a tréningről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!