Haladás

2014.09.26. 18:35

Két év múlva kész lesz a sportkomplexum

Szombathely - A város képviselő-testülete sürgősséggel tárgyalt pénteken a Haladás sportkomplexumról, egyhangúlag meg is szavazta azt.

Némethy Mária

Dr. Puskás Tivadar polgármester történelmi napnak nevezte a péntekit, és háláját fejezte ki az ellenzéknek, mert a ciklus lezárására egy hete javasolt egy rendkívüli közgyűlést. Ezen péntek délután örömmel közölte: a Haladás sportkomplexum ügyében délelőtt Budapesten aláírták Simicskó István államtitkárral a támogatási szerződést.

Dr. Szondy Szilvia lett a nonprofit kft. új ügyvezetője. Fotó: Némethy Mária

Az ellenzék részéről dr. Horváth Attila, Balassa Péter és Kővári Attila tettek fel kérdéseket, amelyekre leginkább Vígh László sportberuházásért felelős miniszteri biztos válaszolt. Kiderült: várhatóan 2016 szeptemberében avatják a sportkomplexumot, amely olyan lesz, „ami a szombathelyi igényeknek megfelel". A város, a klubok, az MLSZ és kormány oldalról az ő együttműködésével valósul meg, tervezése most kezdődik. A komplexumot fejlesztő non-profit kft. élére a debreceni stadion építésének ügyvezetőjét, a közgazdász, jogász végzettségű dr. Szondy Szilviát szavazta meg a testület. Ő a korábbi ügyvezető illetményének feléért vállalta a megbízatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!