Haladás

2016.09.02. 17:09

Nem semmi! Kiütötte a Haladás az FTC-t

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-1-re legyőzte a Ferencvárost. Két Illés Akadémia-futballista is betalált!

Pum András

FTC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-4 (0-1). – Balatonfüred, felkészülési mérkőzés, zárt kapuk mögött, vezette: Molnár A.

FTC: Jova (Varga Á., 46.) – Dilaver, Nalepa, Hüssing, Leandro (Sesták, 46.) – Frinks, Busai, Gyömbér, Csernik (Csukics, 46.) – Varga R. (Vu, 70.),  Djuricin. Edző: Thomas Doll.

Haladás: Rózsa (Gyurján, 75.) – Angyal, Schimmer, Hídvégi, Bosnjak (Tiba, 67.) – Kovács L. (Molnár T., 70.), Overgoor – Williams (Dombi, 60.), Rácz, Halmosi (Szőke, 46.) – Ars. Edző: Mészöly Géza.

A fővárosiak kérésére zárt kapus mérkőzésen csaptak össze az együttesek. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdett,a 8. percben Bosnjak bal oldali óriási bedobását Dilaver megcsúsztatta, Williams a kapujából kimozduló Jova felett a hálóba emelt (0-1). A 20. percben Trinks lövése ment el a jobb sarok mellet, erőlködött az FTC, de a Haladás masszív volt. A 29. percben Schimmer indította Williamset a jobb szélen, beadására Ars, védőjét megelőzve érkezett, de 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Öt perccel később Busai lőtt 14 méterről mellé, majd Djuricin hétméteres lövését védte bravúrral Rózsa. A 40. percben Overgoor 17 méterről lőtt mellé jó helyzetből.

Szünet után az 56. percben Williams betört a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám lerántották - tizenegyes. Ars a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba (0-2). A 62. percben Dombi a jobb oldalon betört és nyolc méterről a kiinduló kapus alatt a hálóba gurított (0-3). A 65. percben Trinks jobb oldali szöglete a kapu előtti nagy tömörülésben, érintés nélkül pattant a hosszú sarokba (1-3). A 80. percben egy lepattanó labdát Molnár 15 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (1-4). Kicsit paprikás lett a hangulat, de a játékvezető kézben tartotta a mérkőzést.

Sjoerd Ars megszerezte első gólját zöld-fehérben

Összességében a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a sok edzés mellett, komolyan vette mindkét csapat a meccset. A vasiak megérdemelten nyertek.

- A tréningek mellett a hét csúcspontja volt a találkozó, nagyon jó egyéni teljesítmények mellett csapatként is remekül helytálltunk - értékelt Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Fontos és örömteli volt, hogy a fiatalok jól szálltak be a meccsbe, Rajtuk kívül Angyalt, Schimmert, Hídvégit, aztán a két holland fiút is dicséret illeti, de valamennyi játékosomra büszke vagyok. Jó felkészülési meccset vívtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!