te megvetted már?

2020.01.29. 18:36

Január 31-én 2,5 millió, éves autópálya-matrica jár le

Az éves autópálya- és megyematricák lejárati napja január 31. Aki továbbra is szeretne a fizetős útszakaszokon közlekedni és elkerülni a bírságot, az elkövetkező napokban vásárolja meg a a számára szükséges matricát.

vaol.hu

Az éves matricák 13 hónapig érvényesek. Az állami útdíjszolgáltató online felületén vásárolva kényelmi díjat sem kell fizetni

Fotó: Szendi Péter

Bartal Tamást, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy a legfrissebb, január 28-i adataik azt mutatják, hogy a 2020-ra szóló megyei e-matricából több mint 740 ezer, az országosból pedig mintegy 280 ezer talált gazdára. Sokan az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást, a társaság azonban felkészült az ügyfelek rohamára – tette hozzá. Azt is jelezte, hogy pénteken 2,5 millió 2019-es éves e-matrica jár le, továbbá a mentességek és a kedvezmények megújításának is 2020. január 31., péntek éjfél a határideje.

A matricák megvásárlása személyesen és online is végezhető. A társaság azt ajánlja, hogy a viszonteladóinál (például üzemanyag-töltőállomáson) e-matricát vásárlók még a fizetés előtt ellenőrizzék le a megadott járműadatokat, főként a rendszámot, a felségjelzést, a díjkategóriát, amelybe a jármű tartozik, az érvényességi időt, valamint megyei matrica vásárlásánál a megyét.

Online vásárlás esetén szintén ezeket az adatokat szükséges felvinni, illetve ellenőrizni. A legtöbb applikáció és honlap bizonyos összegű kényelmi díjat számol fel, kivétel az állami útdíjszolgáltató digitális felülete, az ematrica.nemzetiutdij.hu.

Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!