Jó ha tudod!

2020.01.29. 07:00

Már online is elérhetők a Kismartoni Egyházmegye anyakönyvei

Elérhetővé tették az interneten a burgenlandi települések anyakönyveit. A Győri Egyházmegyei Levéltár munkatársaié az érdem: december óta lehet online keresni a Kis­martoni Egyházmegye matrikuláira.

Vas Népe

Vajk Ádám és Bernhard Weinhäusel szignózta az együttműködésről szóló megállapodást

Fotó: VN/ORF

Burgenlandi anyakönyvek is kutathatók az interneten 2019. december 23-ától: a Kismartoni Egyházmegyében eddig hatvanegy plébánia anyakönyveit digitalizálták – erről írt honlapján az osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató (ORF) magyar oldala. Felhívták a figyelmet arra, hogy a portál egyelőre tesztüzemben és csak német nyelven érhető el.

Vajk Ádám és Bernhard Weinhäusel szignózta az együttműködésről szóló megállapodást
Fotó: VN/ORF

Kiemelték: az oldal látogatottságára már most sem lehet panasz: a megnyitástól számított első hetekben több százan kattintottak a webes tarta­lomra.

Az anyakönyveket a Kismartoni Egyházmegyei Levéltárral folytatott együttműködésben töltötték fel az internetre – erről Vajk Ádám, a Győri Egyházmegyei Levéltár igazgatója beszélt a portálnak. Kiemelte, hogy a tesztüzem még két hónapig, március 31-éig tart. Befejeződtek az első javítások is a rendszeren, amely segíti a családfakutatásokat, és hozzájárulhat burgenlandi településeket elemző hely-, egyház- és köztörténeti anyagok elkészítéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!