Jó hír a síelőknek!

2020.03.02. 10:00

Havazhat a héten Szlovéniában

Bár a télnek hivatalosan vége, jó hírekkel szolgálhatunk a szlovéniai síterepekre indulóknak.

Tersztyánszky Krisztina

A síelés saját és bérelt cuccal is drága sport Fotó: Unger Tamás

Fotó: Illusztráció/Unger Tamás

A vasiak által leggyakrabban látogatott síparadicsomban, Roglán az elmúlt hét közepén hullott némi friss hó, és az előrejelzések szerint március első hétvégéje újra meghozza a havazást. A hóréteg vastagsága a hegyen 30, a völgyben 20 centiméter. A legtöbb friss hóval Kope síterepein számolhatunk, itt 20 centi hullott az elmúlt három napban, a hőmérséklet a hegyen nappal sem emelkedik fagypont fölé, és péntekre újabb hat centiméter friss hó várható. A hegyen most 50, a völgyben 40 centiméter a hóvastagság.

Krvavec és Bohinj-Vogel síterepei egyaránt 15 centiméter friss hóval dúsultak az utóbbi napokban, a hóvastagság most 45 centiméter.

A magyar határhoz legközelebb fekvő Maribor-Pohorje pályáin egyelőre műhóval kell beérniük a sportolóknak, vastagsága 40, illetve a völgyben 20 centiméter. Pár centi friss hó holnap és pénteken hullik az előrejelzések szerint. Krajnska Gora, az olasz–osztrák–szlovén hármas határ közelében fekvő alpesi falucska sípályáján egyelőre 30, illetve 10 centiméter a hó vastagsága, viszont ma és holnap jelentős havazásra lehet számítani, akár 30 centiméterrel is nőhet a hóréteg.

A Stari Vrh síterep a hétvégi adatok szerint nem üzemelt, oda tervezett kirándulás esetén érdemes tájékozódni az aktuális helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!