Figyelem!

2022.04.12. 15:30

Végre itt a lista, mely Kinder termékektől nem leszünk betegek

A szalmonella-fertőzés miatt mostanában sokan félnek a népszerű csokoládékból vásárolni. Megmutatjuk, hogy a gyártó szerint melyeket lehet nyugodt szívvel a kosárba pakolni.

Az EU több tagállamában jelentettek szalmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők; a belga élelmiszer-biztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek – írja a Bors.

 

Hétfőn érkezett a hír, hogy a folyamatban lévő, az élelmiszer-biztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában.


Azonnali hatállyal visszahívják az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását.

 

 

Mint közölték, a Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. A gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitják meg újra. 

 

Ez a visszahívás csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti. Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7%-át teszi ki.

 

Igen ám, de Magyarországon vajon mennyire biztonságos a különféle Kinder termékek vásárlása? Nos, a Ferrero Magyarország Kft. által forgalmazott, más európai országokban gyártott, ám a belga visszahívásban nem érintett biztonságos termékek listáját, amely az április 11-i állapot tükrözi, itt lehet megtekinteni.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában