Bulvár-celeb

2023.06.16. 14:28

Ez vár ránk jövő héten: sokan nem fognak örülni

Berobban a kánikula.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: George Dolgikh

Az utóbbi napok esős, zivataros időjárása után jövő héten végre berobban az igazi nyár, nem is akárhogy: a hét elején már 30 fokot mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Pénteken a Dunántúlon folytatódik a napos, száraz idő. A Dunától keletre ugyanakkor megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Az ÉNy-i szél megélénkül. 25 fok körüli, mérsékelten meleg idő valószínű.

Szombaton nyugaton napos, máshol változóan gomolyfelhős idő várható, kelet felé haladva egyre több felhővel. A keleti országrészben elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Az ÉNy-i szél megerősödik. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Vasárnap ismét keleten fordulhat elő zápor, zivatar. Nyugat felé haladva a napsütés lesz a jellemző. Élénk marad az északnyugati szél. Egyelőre marad a 25 fokos maximum.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás, keleten is már csak elvétve lehet csapadék. 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet - kánikulai felmelegedés kezdődhet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában