Bulvár-celeb

2023.08.03. 13:58

Farkas Richárd egy pápai kifőzdéből indult, ma már ő a Clarisse kreatív séfje

Farkas Richárd a Mandinernek adott interjújában híres gödöllői töltött csirkéjéről, inspirációiról, és arról is beszélt, milyen ételeket készít otthon.

MW

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

A kreatív séf több mint öt évet töltött az őriszentpéteri Pajta bisztróban, onnan új kihívások miatt távozott, jelenleg pedig a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse étterem kreatív séfjeként is dolgozik, ő felel a koncepcióért a BDPST Group kreatív séfjeként.

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Mint a lapnak elmondta, hosszas tárgyalás előzte meg a döntést. 

A BDPST Group nagyon nagy cégcsoport, több kiváló étteremmel, mint például a budapesti Flava vagy a tokaji Bobajka étterem. A választásnál fontos volt, hogy azt tudjam csinálni, amiben hiszek, amit szeretek. A fejlődés ugyanis az alap mozgatórúgó nálam - mondta.

Farkas Richárd kifejtette, egy pápai kifőzdéből jutott el a kastélyba, ahol jó körülmények között dolgozhat. 

 

Pozitívan éltem meg azt is, hogy a tulajdonosok hagytak időt arra, hogy megismerjem, megértsem a Clarisse mindennapjait. Tudtam azonosulni a cég alapfilozófiájával, melynek központjában egyfajta unikális vendégélmény megteremtése áll, amelyben a szolgáltatás minőségében nincs semmilyen kompromisszum - tette hozzá.

 

A kastélyban - a Pajtához hasonlóan - a régiót tükrözi majd a konyha, de a magyar konyha mellett a francia, az északi, skandináv, sőt a mediterrán konyha is megihleti a séfet. Sőt, a turai hímzés is ihletet adhat majd néhány ételhez.

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Az interjúban szóba került a gasztroberkekben már ismert gödöllői töltött csirke is: itt házi leveles tésztából készítik, felhasználják a csirke csontjait és porcait is, a bőréből pedig ropogós tallér lesz, amelyet a csirke májával és kerti fűszerekkel töltenek meg.

A kreatív séf a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyez, a konyhában nincs pazarlás, szezonális gyümölcsöket, zöldségeket használnak az ételekhez, amelyeket helyi termelőktől szereznek be, így is segítve a hazai vállalkozókat.

Farkas Richárd hisz benne, hogy a közös étkezés összehozza az embereket, ezért gyakran kimegy a vendégekhez is. Otthon viszont az egyszerűséget részesíti előnyben, a barátainak szívesen készít paprikás krumplit, amelyhez saját készítésű kovászos uborkát kínál.

A séf az interjúban arról is beszélt, hogy mit jelentene neki a Michelin csillag.

A magyar gasztronómiában bőven van puskapor, sok csillag közeli étterem van. 

Hiszem, hogy a Szűcs György által vezetett Clarisse-szal, nekünk is komoly esélyünk van erre az elismerésre. Persze a vendég mondja ki a végső szót, a nap végén mi az ő visszajelzésükből „táplálkozunk” - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában