Bulvár-celeb

2023.12.19. 05:50

Ezt a pár trükköt betartva marad legtovább friss a vágott fenyő

Két dologra fontos figyelmet szentelni, így egészen vízkeresztig friss maradhat a fenyőfa.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: SeventyFour

I. Tartsa hűvös, árnyékos helyen!

Díszítés előtt érdemes fűtetlen helyen tárolni a fenyőt, de akkor marad a legtovább friss, ha a szobába kerülve sem a fűtőtest közelébe vagy az ablakhoz állítja, ahol rátűzhet a nap. Egy hűvösebb ponton érdemes felállítani, ahol nem érik közvetlenül a napsugarak, mert bár a téli napra azt mondják, hogy erőtlen, a sugarai hatására a fa hamarabb ledobja a leveleit – írja a Metropol.

II. Állítsa vízbe!

A vágott fenyőnek rengeteg vízre van szüksége ahhoz, hogy friss maradjon. Különösen igaz ez a vágás utáni első 48 órára. A díszítésig tartó tárolás alatt mindenképp érdemes rendszeresen pótolni alatta a vizet, mert egy nagyobb fenyő akár egy litert is elfogyaszt naponta. Ha van rá lehetőség, akkor az ünnepek alatt is érdemes olyan tartóba tenni a fát, amit fel lehet tölteni vízzel, mert meghálálja.

Plusz egy tipp: érdemes már a vásárlásnál leellenőrizni, mennyire friss a fa. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy megdörzsöli a fa ágait, vagy a fát a földhöz ütögeti, és ha csak egy kevés tűlevél hullik le, akkor nem olyan rég vágták ki. A másik trükk, ha a tűleveleket félbehajtja: ha gyorsan kirúgják magukat, akkor friss a fa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában