Hasznos tanácsok

2023.12.16. 09:02

Így gondozza a mikulásvirágát, hogy sokáig gyönyörködhessen benne

Ez a különleges növény pompásan mutathat az otthonunkban, ha vigyázunk rá.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Karácsony közeledtével sokan a szokásos szobanövényeiket vagy virágaikat a népszerű mikulásvirágra cserélik, ezzel is készülve az ünnepi időszakra. Sokak számára azonban nehézséget okoz, hogy a mikulásvirágot hosszú időn keresztül életben tartsák, így előfordul, hogy az nem éli meg a szentestét sem – írja a Bors.

Fontos, hogy ne vásároljunk olyan mikulásvirágokat, amelyek levelei hervadnak, mert ez annak a jele lehet, hogy hideg körülmények között tárolták a növényt.

Győződjünk meg arról, hogy a mikulásvirág jól védett helyre kerüljön, amíg a boltból hazafelé visszük, és gondoskodjunk arról, hogy finom levelei ne legyenek kitéve a fagyos hőmérsékletnek. A dél-mexikói Taxco del Alarcon nevű területről származó növényt nem szabad hosszú ideig az autóban hagyni, mert a hőmérséklet gyorsan leeshet, és emiatt szenvedni fog.

A mikulásvirágot huzatmentes, napfénytől védett helyre tegyük a lakásban. A növény a 13–15 Celsius-fok körüli átlaghőmérsékletet szereti. Ne tegyük ablakok, ajtók és nyitott kandallók közelébe.

Csak akkor öntözzük meg, ha a földje száraz, és akkor is csak mérsékelten. A leveleit érdemes időnként leporolni, hogy a mikulásvirág a lehető legszebben nézzen ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában