Bulvár-celeb

2024.02.22. 12:31

Sünit mentettek a tűzoltók a lángok közül Perkátán

A süni tüskéi megégtek a tűzben, de már szerencsére jobban van.

MW

Fotó: Dunaújvárosi HTP

Megégett a tűzben egy süni Perkátán február 10-én, amikor kigyulladt a nádas. A dunaújvárosi tűzoltók akkor bukkantak rá az állatra, amikor a parázsló részeket próbálták meg eloltani.

A süni összegömbölyödve próbálta védeni magát a lángoktól, de így is megégtek a tüskéi – erről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be később.

A sérült állatot a tűzoltók azonnal megpróbálták ellátni, vizet és élelmet adtak neki, és egy kis kuckót is készítettek a tűzoltólaktanyában. Másnap a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitték a kis sünit – írja a duol.hu.

A kis süni tüskéi megégtek
Fotó: duol.hu

A szakértők azt mondták, a süni a szárazabb részben telelhetett, amikor lecsaptak rá a lángok. Bár a tüskéi megégtek és deformálódtak, valamint az orra is megpirult, szerencsére a bőrének nem lett baja. A sünit többször is kezelték, egy idő után már végre enni is tudott. 

Szerdán videón is megmutatták, milyen szépen gyógyul: az étvágya már remek és az orra sem annyira piros. Tavasszal pedig visszaengedik természetes élőhelyére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában