Ország-világ

2021.01.23. 05:50

Megszólalt a karácsonykor Újpesten megkéselt rendőr: már menne dolgozni (videó)

Családja körében lábadozik az Újpesten megkéselt rendőr. Péter napról napra jobban érzi magát, és természetesen a visszatérésen gondolkodik.

Forrás: Knap Zoltán / Bors

Hazamehetett a kórházból Péter, az Újpesten kis híján meggyilkolt rendőr.

A kerületi rendőrségre még december végén érkezett riasztás, hogy egy társasházban egy magából kivetkőzött férfi randalírozik. Erika és Péter perceken belül a helyszínre értek, mire a megvadult idegen szó nélkül rájuk rontott. Pétert többször is megszúrta egy késsel, ám Erika elővette a szolgálati fegyverét, és több lövéssel ártalmatlanította a támadót. Petit a mentők, a tet­test pedig a hullaszállítók vitték el. A hőssé lett egyenruhást már kiengedték a kórházból, és kollégái egy videóinterjút is készítettek vele.

Itthon korlátozottak a lehetőségeim. Sorozatokat és filmeket nézek, valamint mászkálok a lakásban. Magamnak készítem el az ételeimet, de ki tudok menni az utcára is. Egyelőre csak félórára, de azzal is erősödöm

– mondta a megszúrt rendőr.

Sokáig kérdéses volt, megmarad-e Peti füle, de ez végül szerencsésen alakult. A seb szépen forrt össze.

Még egy kicsit érzékeny, de esztétikai hibája nincs a fülemnek. Már a többi varratot és kapcsot is kiszedték, így végre tudok zuhanyozni. Enyhébb fájdalmaim még vannak, de nem igényelnek fájdalomcsillapítót – mesélte az egyenruhás a Bors cikke szerint.

Peti azt is elmondta, hogy társával, Erikával rendszeresen tartja a kapcsolatot.

Ő nem nagyon foglalkozik azzal, mi jelenik meg az interneten, de ha valami pozitív, azt elküldöm neki. Ezeknek örül.

Mindketten érezzük az ország szeretetét, ami jólesik nekünk

– mesélte a fiatal rendőr.

Péter a sérülése után két hétig nem ehetett és ihatott, addig infúzión táplálták. Azután fokozatosan kezdhetett el rendesen táplálkozni. Először pépeset, például krumplipürét kapott, de már több mindent fogyaszthat.

Sokszor eszem melegszendvicset és olaj nélkül sütött csirkemellet, de ezeknek legalább van ízük. A kefir hasznos, de azt nem a finomsága miatt iktatjuk be az étrendünkbe – mondta.

A kérdésre, hogy mikor tér vissza dolgozni, szintén őszintén válaszolt.

Már mennék, hiszen itthon nem túl izgalmas, de ez hosszú folyamat. Ha az orvosok azt mondják, hogy meggyógyultam, azonnal indulok

– fejezte be Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában