Fejlesztések

2023.08.18. 15:37

Ezeket az új vidéki beruházásokat indítja el a kormány

Kéttucatnyi fejlesztésről döntött a kormány. Debrecentől Iváncsáig, Zalaegerszegen és Nyíregyházán át meghatározó közúti és vasúti projektek indulnak el. Az is kiderült, mi lesz az M4-es, az M49-es, az M76-os és az M100-as gyorsforgalmi úttal – írja a Világgazdaság.

MW

Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Modern városok program keretében kialakított térségi vásártér átadásán Békéscsabán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Lehoczky Péter

Összesen 24 projekt megindításáról döntött a kormány júliusban – erről az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatta a a lapot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett beruházásoknál megkezdődhetnek a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárások.
Mindez nem valamilyen távlati terv, hanem egészen konkrét és küszöbön álló:

 ugyanis a 24 fejlesztésből 19-nél már az idei harmadik negyedévben megindul a tervezésre irányuló közbeszerzési eljárás.

Az ÉKM a pontos beruházásokat tartalmazó listát is megosztotta lapunkkal, amit most közzé is teszünk. Ebből tisztán látszik, hogy az ÉKM-et vezető Lázár János miniszter nem a levegőbe beszélt akkor, amikor azt ígérte, hogy „a vidéket preferáló fejlesztéspolitikai fordulat jön”. A szóban forgó beruházások ugyanis kivétel nélkül vidéki városok, így

Debrecen, Iváncsa, Dunakeszi, Zalaegerszeg, Nyíregyháza és Kecskemét térségében valósulnak meg abból a célból, hogy fejlesszék az ottani ipari infrastruktúrát.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában