Ugrott és eltűnt

2022.06.23. 15:58

Tragédia a Tiszán: a 16 éves fiúnak már csak a holttestét találták meg

Egy stégről ugrott a folyóba, majd elmerült.

Szerda délután riasztották a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesületet, miután a Tiszta tokaji szakaszán egy 16 éves fiatal a stégről a vízbe ugrott. A helyszínen lévő fiatalok a mentőhajó személyzetének elmondták, hogy a fiú először kapálózni kezdett, majd nem messze a stégtől elmerült - írja a szon.hu.

A Tokaji Vízi Rendészettel és az időközben a helyszínre érkező hivatásos tűzoltókkal azonnal megkezdték a kutatást.

A szonáros keresés vezetett végül eredményre, annak segítségével tudták beazonosítani a fiú holttestét, amit a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület búvára a felszínre hozott.

A nyári szezon alig kezdődött még el, de sajnálatos módon vízi mentőinknek nem az első ilyen jellegű riasztása volt. A hétvégén a Tisza-tavon is kollégáink segítségét kérték, ahol szintén a tóban eltűnt személyt kellett keresni - írják a vízimentők. 

Ezúton is felhívnánk mindenkinek a figyelmét a fürdőzés szabályainak betartására! Mindig csak az arra kijelölt helyen strandoljunk!

 

Néhány fontos fürdőzési intelem:

-Felhevült testtel és alkoholos állapotban, illetve egy kiadós táplálkozás után közvetlenül vízbe menni végzetes lehet!

-Senki se ugorjon fejest ismeretlen vízbe!

-Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen

felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

Tilos fürdeni:

-hajóútban;

-hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében;

-vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében;

-kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízirobogó (jet ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén;

-a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben;

-ahol azt tiltó tábla jelzi.

Forrás: Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában