Krimi

2023.07.13. 08:04

Kamu esetkocsit lepleztek le a fővárosban

Az autó közlekedésre alkalmatlan volt, a személyzet nem rendelkezett egészségügyi végzettséggel.

MW

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Egy magán mentőszolgálatra csaptak le szerdán a hatóságok, miután sok panasz érkezett rájuk az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához. Mint kiderült, engedély nélkül vitték a betegeket egy olyan autóval, amely még a közlekedésre is alkalmatlan volt, és a személyzet nem rendelkezett megfelelő képzettséggel sem - írta Facebook-oldalán az OMSZ.

"Bajtársaktól és betegektől is több panasz érkezett az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra, 

aminek dolgozói megtévesztő módon az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, térítés ellenében szállítottak haza betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával. 

A főigazgató azonnal lépéseket tett és nem csupán a meglevő megállapodást mondta fel a szervezettel, még a rendezvény biztosítás lehetőségét is megvonta a vállalkozástól, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására. Az ügy azonban ezzel nem ért véget, hiszen bajtársaink továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó esetkocsinak látszó autót, ezért ma délelőtt az Országos Mentőszolgálat, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr- főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az ESET 4 feliratú járművet. 

Az már a helyszínen kiderült, hogy az autó még közúti forgalomra sem volt alkalmas és annyit szintén tudni lehet, hogy a személyzet tagjai nem rendelkeztek egészségügyi végzettséggel sem. Köszönjük a hatóságok gyors és határozott intézkedéseit!"

 - írták a mentők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában