Krimi

2023.07.12. 11:52

Megdöbbentő bosszú: olajat locsoltak szét a kanyarokban Héregnél az úton

Motorosokon akartak bosszút állni, volt aki meg is csúszott az útszakaszon.

Forrás: kemma.hu

Négy kanyarívbe locsoltak szét szándékosan olajat Komárom-Esztergom Vármegyében Bajna és Héreg között vasárnap reggelre, az ügyben az Esztergomi Rendőrfőkapitányság büntetőeljárást indított. 

A kemma.hu információi szerint az egyik autós már röviddel reggel 8 óra után észlelte az útra locsolt foltokat, amikről az első kanyarban még azt hitte, valami véletlenről lehet szó. Az úton akkor egy motoros is elhaladt, aki majdnem ki is csúszott a szennyeződés miatt, ezért azonnal hívta a rendőrséget.

Az eset gyorsan elterjedt az interneten, sokan úgy gondolják, valaki ezzel akart leszámolni a motorosokkal. Az útszakasz azonban önmagában is veszélyes, nem ritkán fordul elő súlyos vagy akár halálos közlekedési baleset. 

A megyei portál azt közölte, nemrégiben éppen ezért újabb speciális kísérleti burkolati jeleket festettek fel az út ezen szakaszára.

A kemma.hu megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálat azt nyilatkozta, hogy eddigi adataik szerint ismeretlen tettes – vélhetően – használt motorolajat öntött ki négy kanyarívben a 1119-es számú úton, Héreg térségében. Ismeretlen személlyel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Pallagi Tibor, Bajna polgármestere a nagy felháborodást keltő eset kapcsán az önkormányzat közösségi oldalán azt írta: mélyen elítélik a hétvégén a forgalmas útszakaszra olajat kiöntő cselekedetét. Egyúttal bíznak benne, hogy az elkövető személye kiderül és a törvény által példás büntetést fog kapni.

Sokan versenypályának tekintik az utat

Pallagi Tibor megkeresésünkre elmondta, hogy a bajnai önkormányzatnak nincsen hatás- és jogköre a motorosok ellenőrzésére és szankcionálására. Tudják, hogy a két keréken közlekedőknek döntő többsége betartja a KRESZ-ben előírt szabályokat és minden probléma nélkül haladnak át Bajna közigazgatási területén. Azt kérik a szabályosan közlekedőktől, hogy próbálják jobb belátásra bírni a társaikat. A cél az lenne, hogy senki se használja versenypályának a forgalmas közutat. Tapasztalatai szerint vannak olyan motorosok, akik szándékosan nagy zajt keltve közlekednek a településen és a szerpentinen, ezért azt kérik az érintettektől, hogy legyenek tekintettel – különösen hétvégén – a lakosság nyugalmára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában