Krimi

2023.10.16. 01:29

Kirepült a sofőr az autóból, puszta kézzel ásták ki a szemtanúk, hogy megmentsék (videó)

Súlyos baleset történt vasárnap Kiskunhalas közelében, egy kanyarban letért az útról egy autó és a fák közé csapódott. A sofőr, aki nem használta a biztonsági övet, kirepült és az autó alá szorult.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók vasárnap délelőtt éppen egyik kollégájuk baleseténél avatkoztak be a halasi kórház közelében, ahol egy szabálytalan autós oldalról belerohant a szabadnapos tűzoltó autójába és felborította, amikor újabb riasztást kaptak Imrehegy közelébe. Az 5309-es számú út 15-ös kilométerszelvényénél 

egy balra ívelő kanyarban tért le az útról eddig tisztázatlan okok miatt egy személyautó. A jármű a bal oldali padkán egy földsáncnak ütközött, majd a fák közé csapódott.

A baon.hu megtudta: a baleset során az autót vezető férfi, aki nem használta a biztonsági övet, kirepült a járműből és olyan szerencsétlenül esett, hogy az autó alá szorult. – Csak a lábai látszódtak ki az autó alól, de eszméleténél volt, tudtunk vele beszélni – mondta el a hírportálnak az a kelebiai Virág Bertalan, aki 

puszta kézzel ásta ki a sofőrt, miután az ott lévők egyszerűen le akarták húzni róla a roncsot egy másik autóval, de nem engedte nekik. – Belegondolni is szörnyű, hogy mennyire nem gondolták át, mit akartak tenni. Biztos nem élte volna túl, az autó maga alá gyűrte volna a testét 

– tette hozzá a férfi, aki mielőtt elkezdte volna kiásni a sérültet, próbált meggyőződni róla, hogy nincs-e olyan sérülése az autó alá szorult férfinak, hogy nehogy ő is még nagyobb bajt okozzon neki. 

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Kérte a hozzátartozókat, hogy hívják a tűzoltókat és a mentőket, mire a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két szerkocsival a másik balesettől megérkeztek, kihúzta az összetört autó alól a sérült férfit. A tűzoltók áramtalanították a járművet.

A helyszínre három mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, a várakozó autósok között két orvos is volt, akik szintén a sérült segítségére siettek. 

Az autóroncs alól kimentett férfi állapotát hosszú időn át stabilizálták, csak azután tudták berakni a mentőhelikopterbe. Információink szerint a kecskeméti kórházba szállították. A balesetben további három személy sérült meg, őket a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában