Krimi

2023.10.12. 12:35

Pesterzsébeti tragédia: szabadlábon védekezik a halálos balesetet okozó sofőr

Mindenben együttműködik a hatóságokkal.

MW

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Szabadlábon védekezhet annak a teherautónak a sofőrje, aki kedd reggel halálos balesetet okozott egy pesterzsébeti iskolánál – írta a Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzet kérdésére. 

A balesetet okozó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A férfi részletes vallomást tett, és elmondta, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. Sajnálatát is kifejezte a történtek miatt.

A tájékoztatás szerint a nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján megállapította, hogy a gyanúsított letartóztatásának törvényi feltételei nem állnak fenn.

A nyomozó hatóság a szükséges kihallgatásokat elvégezte, a helyszíni szemlét lefolytatta, nincs olyan eljárási cselekmény, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná.

A gyanúsított büntetlen előéletű, korábban nem szegett meg semmilyen közlekedéssel kapcsolatos szabályt. Van munkahelye és lakóhelye, rendezett életkörülmények között él.

A kerületi ügyészség ezért szabadlábra helyezte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában