Krimi

2023.12.15. 14:19

Hiába küzdöttek érte, meghalt a műegyetemi tűzben megsérült dolgozó

A műegyetemi tűzesetben súlyosan megsérült dolgozó a gyors és szakszervű orvosi ellátás ellenére csütörtök este a kórházban elhunyt - közölte az egyetem kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Azt írták, hogy a balesetet szenvedett munkatárs a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szerzett diplomát 2004-ben, és 2007 óta volt a Fizikai Intézet tudományos segédmunkatársa.

A Műegyetem vezetése együttérzését fejezte ki és rendkívüli segítséget ajánlott fel az elhunyt szüleinek és testvérének.

A BME felületfizikai laboratóriumában csütörtökön kora reggel ütött ki tűz egy mérés előkészítése során, 

munkatársuk egy vákuumtechnikai eszköz tisztítását végezte éppen.

A tűzjelzésre a BME biztonsági szolgálatának munkatársai azonnal a helyszínre siettek, a tüzet eloltották, a helyiségben dolgozó munkatársat elsősegélyben részesítették, és riasztották a mentőket. 

A tragikus tűzeset mást közvetlenül nem veszélyeztetett, nem tartózkodott sem hallgató, sem más munkatárs a laboratóriumban - tudatta az intézmény.

Az egyetem az illetékes hatóságokkal együttműködve vizsgálja a tűzeset okait és körülményeit - olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában