Krimi

2024.02.27. 05:00

Mint a filmekben: hamisra cserélte az értékes aranypénzt a furfangos gödöllői tolvaj

Numizmatikai vásárokon lopott nagy értékű pénzérméket egy férfi. Egy esetben egészen különös cselhez folyamodott.

MW

Értékes pénzeket lopott el a tolvaj

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Fotó: beeboys

Lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron lopott el a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket – írja közleményében Magyarország Ügyészsége. 

 A férfi 12 darab, összesen csaknem két és fél millió forint értékű pénzérmét tulajdonított el a sértettektől.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű, érmekereskedéssel foglalkozó gödöllői férfi  2022 októberében Dunaújvárosban, 2023 áprilisában Veszprémben és 2023 júliusában Kecskeméten ellátogatott numizmatikai vásárokra, ahol érmegyűjtők kiállították, illetve eladásra kínálták az általuk vitt érméket

 

A férfi Dunaújvárosban 10 darab, összesen 800 ezer forint értékű egydukátos aranyérmét, Veszprémben egy darab, Mária Terézia korabeli, 810 ezer forint értékű kétdukátos aranyérmét lopott el a sértettek kiállítóstandjáról. Utóbbi érmét az elkövető még aznap egy gyűjtőnek eladta, aki azt a tulajdonosnak visszaadta, így az okozott kár megtérült.

A kecskeméti vásáron még ennél is továbbment: a sértett kiállítóstandján lévő nyitott fadobozban tárolt 800 ezer forint értékű arany százkoronás érmét úgy lopta el, hogy annak helyére hamisat tett.

Ilyen érme volt az egyik ellopott dukát
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Amíg a vádlott őrizetben volt, a felesége a meg nem térült kár összegét, 1 600 000 forintot, a sértett kártérítésének érdekében a nyomozó hatóságnak önként átadta, így a másik két sértett kára is megtérült.

Az ügyészség a férfit háromrendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában