Krimi

2024.02.25. 11:10

Megjött az első videó az M7-es autópályán történt halálos tömegkarambolról

A sűrű köd miatt több baleset is történt a sztráda mindkét oldalán, rengeteg autó ütközött.

Fotó: feol.hu / Déri Brenda

Több, különálló közúti közlekedési baleset történt vasárnap reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt. 

A balesetekben több tucat jármű érintett. 

A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést - írja a feol.hu.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölte, hogy 

a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik. Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. már arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt, egy ember meghalt.

 

Fotó: feol.hu / Déri Brenda

Rosszak a látási viszonyok  Az Útinform közlése szerint a Velencei-tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok, a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet. Eközben egy kápolnásnyéki csirketelepen tűz ütött ki, ez okozza a hatalmas füstött a Velencei-tó irányában. Fontos, hogy óvatosan közlekedjenek a térségben!

Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanítják a járműveket. 

A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt. Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Fotó: feol.hu / Déri Brenda

Mind a Balaton felé, mind a Budapest felé vezető oldalon pályazár került bevezetésre.

A katasztrófavédők folyamatosan dolgoznak, sorra áramtalanítják az összetört járműveket és közzétették az első videót is a mentésről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában