hazai ízelítő

2018.04.03. 12:56

Kezdődik a Cifra-4 magyar filmfesztivál Moszkvában

Mészáros Márta Aurora Borealis című családi drámájának bemutatásával veszi kezdetét kedd este a Moszkvában a legújabb hazai filmprodukciókból ízelítőt nyújtó Cifra-4 magyar filmfesztivál

Budapest, 2015. december 7. A fiatal Mária szerepét alakító Törõcsik Franciska Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény címû filmjének forgatásán Budapesten 2015. december 2-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

A negyedik alkalommal megrendezett magyar fesztiválon összesen négy új alkotást, egy klasszikust mutatnak be az Oktyabr moziban. Mészáros Márta Ők ketten című, 1977-ben készült filmjét, amelyben – mint azt orosz sajtóban megjelent előzetesek kuriózumként kiemelték – Marina Vlady és Vlagyimir Viszockij is szerepel, csütörtökön vetítik.

A negyedik alkalommal megszervezett vetítésen bemutatják még Herendi Gábor sikerfilmjét, a Kincsemet, a Sopsits Árpád által rendezett A martfűi rémet és Török Ferenc 1945 című alkotását is. Utóbbi bemutatója után a film zeneszerzője, Szemző Tibor ad rövid koncertet és tart közönségtalálkozót.

A vetítéssorozat többek között a moszkvai magyar nagykövetség, a magyar kulturális központ, valamint a CoolConnections orosz kulturális egyesülés szervezésében jött létre.

Borítókép: A fiatal Mária szerepét alakító Törőcsik Franciska Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című filmjének forgatásán Budapesten 2015. december 2-án.

MTI Fotó / Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában